“Ο κ. Χατζηδάκης θύμωσε με την αλήθεια. Ας συμβιβαστεί με αυτή”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον Πιέρ Μοσκοβοσί στη Βουλή. Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

“Παρακολουθήσαμε τον κ. Χατζιδάκη να θυμώνει στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Μοσκοβισί. Ο κ. Χατζιδάκης όμως στην πραγματικότητα θύμωσε με την αλήθεια. Θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και ότι η Ελλάδα πέτυχε μια πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο. Θύμωσε όμως και με το γεγονός ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση δεν θα γίνεται πλέον στη βάση των μέσων, αλλά στη βάση των στόχων, ως προς τους οποίους θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πολιτική ευελιξία από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Χατζιδάκης αντί να θυμώνει θα πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί, και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα”.

Επιπλέον, μετά και τις … συστάσεις που επιφύλαξε στον κ. Μοσκοβισί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τζανακόπουλος με γραπτή του δήλωση σχολίασε:

“Μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ. Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ”.