Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21 που δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Συμβαίνει και εδώ”.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών, στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και στους εκπροσώπους των αρχών, στους φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό της Κομοτηνής, και στοχεύει στην ενημέρωση σε μια προσπάθεια συνεργασίας όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων.

Η εμπορία ανθρώπων (human trafficking), είναι η παράνομη διακίνηση των ανθρώπων κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία.

To trafficking συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και χωριά σήμερα!

Η Α21 είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση, που δραστηριοποιείται ενάντια στο human trafficking. Στην Ελλάδα παρέχει  φροντίδα σε θύματα trafficking, με προγράμματα αποκατάστασης και επανένταξης στην κοινωνία.

Από το 2012 λειτουργεί την 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες για ύποπτα περιστατικά που σε συνεργασία με τις αρχές οδηγούν πολύ συχνά στον εντοπισμό θυμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην Κομοτηνή, στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ “Γεώργιος Παυλίδης”.

Είσοδος Ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες:

A21

Λητώ Καραγκούνη – Τηλέφωνο: 6948755485

Facebook: A21 Greece

Email: info@a21.gr

Κέντρο Ευρωπαϊκής ΠληροφόρησηςEurope Direct Κομοτηνής

Λουΐζα Σαλτσίδου

Τηλέφωνο: 2531 082051

Email: info@europedirectkomotini.eu

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙΑ

HUMMAN TRAFFICKING – A21 GREECE – CALL 1109

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑ

1109 ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ