Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παρουσιάζει στην Κομοτηνή το έργο του Κώστα Σωτηρίου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, και με την Κομοτηναία Ελένη Ουζουνίδου στον ρόλο της Σταματίας, σε μια παράσταση που έχει λάβει άριστες κριτικές.

Με θερμά λόγια η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, σε συνέντευξη Τύπου, καλωσόρισε στη γενέτειρά της την πρωταγωνίστρια, η σκηνική παρουσία της οποίας χαρακτηρίστηκε ως η «ερμηνεία της χρονιάς».

Η Σταματία – το γένος Αργυροπούλου – είναι κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου, γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής, και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της αδυνατώντας να παρακολουθήσει, και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωρά δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της, και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια όσο και τους δικούς της ανθρώπους. Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη…

Για τον ρόλο, την παρουσία της στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ που απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από το πατρικό της σπίτι, και για τις διθυραμβικές κριτικές, η Ελ. Ουζουνίδου ανέφερε:

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής απόψε Δευτέρα 20 Απριλίου, ενώ θα παιχτεί επίσης αύριο Τρίτη 21, τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 του μηνός, στις 21:00.

Γενική είσοδος : 10 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων: 25310-37770

Προπώληση εισιτηρίων: ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.