“Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο πόλεμο. Επίθεση κατά βούληση θέλει τώρα μόνο. Να σταμπάρουμε και να σπάσουμε τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα των Αριστερών όπως κάνουν αυτοί στην Αθήνα, να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος”.

Τα παραπάνω τόνισε εμφατικά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου ο δημοτικός σύμβουλος και τοπικό στέλεχος της ΝΔ Χρήστος Πριονίδης, αποκαλώντας “κωλόμαγκες” τους οπαδούς του ΣΙΡΙΖΑ που “μας επιβάλλουν τις λούγκρες. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του, αλλά όχι ρε πουστράκια να προσπαθείτε να μας τα επιβάλλετε” όπως είπε, και δίχως να αντιδρά κανείς συνάδελφός του από το δημοτικό συμβούλιο!

“Την ύστατη ώρα δεν φτάνει να στείλουμε τα χαρτιά στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρόεδρο τον Πάκη τον Παυλόπουλο”, είπε ακόμη, αμφισβητώντας ουσιαστικά την Πολιτειακή Τάξη της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το φασιστικό παραλήρημα του στελέχους της ΝΔ, αναφέρει:

Ο Χρήστος Πριονίδης με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και τον βουλευτή Δράμας ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

“Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της ΝΔ Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους, και απείλησε με «εμφύλιο πόλεμο», σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου. Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της ΝΔ προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, και πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα. Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της ΝΔ. Καλούμε τον πρόεδρό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν, και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο”.