(ΒΙΝΤΕΟ) Ολοκληρώνεται η πιστοποίηση της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ

Το διάστημα 12-18 Νοεμβρίου.
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ 4

Το διάστημα 12-18 Νοεμβρίου θα διενεργηθεί η τελική διαδικασία της πιστοποίησης της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ, Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Ζωή Γαβριηλίδου, κατά τη διάρκεια της πρώτης – εθιμοτυπικού χαρακτήρα κυρίως – συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πρυτανική Αρχή του Ιδρύματος (αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση), μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης συγκροτήθηκε αρχικά με την με αριθμό A5814/18-2-2008 απόφαση της Συγκλήτου Ειδικής Σύνθεσης, σε εφαρμογή του Νόμου 3374/2005 (άρθρο 2 παρ.4). Η τρέχουσα σύνθεσή της καθορίστηκε με την με αριθμό ΔΠΘ/ΣΥΓΚ/2410/104/20-09-2016 απόφαση της Συγκλήτου, σε εφαρμογή του Νόμου 4009/2005 (άρθρο 14 παρ.2). Η ΜΟΔΙΠ αποτελεί συμβουλευτικό όργανο για τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, το οποίο μέσα από τον συντονισμό των διαδικασιών εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των ακαδημαϊκών και διοικητικών μονάδων του Ιδρύματος, συγκεντρώνει πολύτιμες πληροφορίες για τα ισχυρά και τα αδύνατα σημεία του Πανεπιστημίου και εισηγείται βελτιώσεις με γνώμονα τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς και την ευρύτερη κοινωνία. Η ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ έχει συντονίσει στο παρελθόν τις εσωτερικές και εξωτερικές αξιολογήσεις όλων των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου, καθώς και τις εσωτερικές αξιολογήσεις και την εξωτερική αξιολόγηση του Ιδρύματος η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2015 με ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, με στόχο τη  Διασφάλιση  και  Βελτίωση  της  Ποιότητας  στο  Ίδρυμα, η ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ έχει διαμορφώσει Σύστημα Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας του ΔΠΘ που αναπτύσσεται στις εξής κατευθύνσεις:

  • Διαμόρφωση και τεκμηρίωση οράματος και στρατηγικής για την ποιότητα του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός πολιτισμού ποιότητας.
  • Καθορισμός προτύπων ποιότητας για όλες τις συνιστώσες της λειτουργίας του Ιδρύματος (δομές, ανθρώπινο δυναμικό, έργο και υπηρεσίες).
  • Συνεχής παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση των δεικτών ποιότητας του έργου, των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση ενεργειών υποστήριξης και βελτίωσης της ποιότητας του έργου, των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.
  • Πιστοποίηση και περιοδική αξιολόγηση του συστήματος διασφάλισης και πιστοποίησης  ποιότητας, ώστε να εναρμονίζεται με τις στρατηγικές επιλογές του Ιδρύματος και της Πολιτείας.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood