• Έναν ακόμη θεσμό πολιτισμού φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Δημοτική κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), με τη διοργάνωση του 1ου World Music Festical!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ., στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής, θα ανταμώσουν μουσικά και χορευτικά η Αυστραλία, το Μαρόκο, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Αρμενία, η Βουλγαρία και φυσικά η Ελλάδα, σε ένα φολκλορικό (διαγωνιστικό) γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει την εκκίνηση ενός θεσμού που θα αποτελεί σημείο συνάντησης μουσικών και χορευτών από διάφορες του κόσμου.   

Συνολικά στη σκηνή θα εμφανιστούν 100 καλλιτέχνες – ενήλικες και παιδιά.

Αναλυτικότερα, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία θα εκπροσωπήσουν δύο νέοι ταλαντούχοι ερμηνευτές, την Αυστραλία ένας νέος διακεκριμένος πιανίστας, το Μαρόκο και τη Σλοβακία πολυμελή σχήματα, την Αρμενία η τοπική κοινότητα Αρμενίων, και την Ελλάδα, 15μελές παιδικό σχήμα που διακρίθηκε και στο San Remo Junior Festival.

Λεπτομέρειες του γεγονότος έδωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πέρα από τις υπάρχουσες συμμετοχές, ενδιαφέρον εκδήλωσαν και σχήματα από την Ινδία και Αφρικανικές χώρες, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να εξασφαλιστούν βίζες.

Για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Κομοτηναίας υπαλλήλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χαλβατζέλη, όπως γνωστοποίησε η κ. Λιβεριάδου.

Advertisement