«Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά», σημείωσε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, τοποθετούμενος για το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα–Ιερώνυμου, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «δεν έχουμε καμιά συμφωνία προς το παρόν».

Για το ζήτημα έκανε δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης των Σερρών, όπου έλαβε μέρος στις λατρευτικές ακολουθίες για τους προστάτες της πόλης Παμμέγιστους Ταξιάρχες.

«Η Εκκλησία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, «αυτήν θα την καλέσει ο Μακαριώτατος όποτε εκείνος νομίζει ότι είναι κατάλληλη ώρα και θα παρθούν αποφάσεις», πρόσθεσε, «έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμα», συμπλήρωσε με νόημα.

Επίσης, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στους κόλπους της Εκκλησίας από την πρόβλεψη να μη νοούνται ως δημόσιοι υπάλληλοι οι ιερείς, αλλά το κράτος να επιδοτεί το Ειδικό Ταμείο Εκκλησιαστικής Περιουσίας από όπου θα καταβάλλονται οι μισθοί τους, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων σχολίασε: «Τους παπάδες μας πρέπει να τους έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας. Ας τους προσέξουμε, ας τους αγαπήσουμε λίγο περισσότερο».

Δείτε τη δήλωση του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής στο ρεπορτάζ του epiloges.tv: