ΡΟ 3

Σήμερα 24 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της World Polio Day, Ροταριανοί Όμιλοι από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τον αγώνα κατά της πολιομυελίτιδας και να κάνουν γνωστό ότι απέχουμε ελάχιστα από την εξάλειψη της μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί παιδική παράλυση.

Ο Ροταριανός όμιλος Κομοτηνής συμμετέχοντας ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια, οργανώνει μια πρωτότυπη δράση.

ΡΟ 2

Μέλη και φίλοι του Ροταριανοί του, θα ξεκινήσουν μια διαδρομή με αφετηρία το Ηρώο της Κομοτηνή, με στάσεις σε όλες τις ενδιάμεσες πόλεις και τερματισμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και θα συναντήσουν τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς, που σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», με την πολύτιμη βοήθεια χορηγών και εθελοντών, επέλεξε να φωτίσει με το END POLIO NOW την επιφάνεια του διάσημου πλανηταρίου του.

Η γεωγραφική θέση αλλά και ο συμβολισμός των εγκαταστάσεων του ΝΟΗΣΙΣ είναι τέτοια που θα βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή εξάπλωση του μηνύματος κατά της πολιομυελίτιδας.

Λίγα λόγια για την καμπάνια END POLIO NOW

Το Διεθνές Ρόταρυ ξεκίνησε το 1985 την παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της φοβερής μάστιγας που έχει στοιχίσει στην ανθρωπότητα εκατομμύρια νεκρούς κι ακόμη περισσότερους αναπήρους, συνήθως άτομα νεαρότατης ηλικίας.

Με συμμάχους τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, την UNICEF, το Κέντρο πρόληψης και καταπολέμησης ασθενειών των ΗΠΑ, δεκάδες κυβερνήσεις, ιδρύματα όπως το Aga Chan και το Bill & Melinda Gates, εκατοντάδες επώνυμους κι εκατομμύρια ανώνυμους δωρητές και εθελοντές, περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που διαρκεί αυτή η μεγαλειώδης προσπάθεια που οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ το 1985 είχαν καταγραφεί περισσότερα από 185.000 νέα κρούσματα της νόσου σε 160 χώρες, σήμερα τα κρούσματα περιορίζονται σε λιγότερα από 180 σε τρεις μόλις εμπόλεμες και δυσπρόσιτες περιοχές (Αφγανιστάν, Βόρειο Πακιστάν και Β. Νιγηρία).

ΡΟ

ΒΙΝΤΕΟ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΜΤΗΝΗΣ – “SO CLOSE”