Ξεκίνησαν χθες βράδυ οι εκδηλώσεις της Ροδόπης στο πλαίσιο του “1ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους” της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής, όπου και φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με θέμα «Θρακικό Πέλαγος-Δρόμοι της θάλασσας-Ναυάγια και ενάλια ευρήματα», ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης αναφέρθηκε στους στόχους του Φεστιβάλ.

Η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα, πραγματοποίησε ομιλία σχετική με το θέμα της έκθεσης και ξενάγησε τους ενδιαφερόμενους σε αυτήν.

Το κοινό καλωσόρισε η αρχαιολόγος Νάγια Δαλακούρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

 • Παρασκευή 31 Αυγούστου

8:30 μ.μ. Στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Μουσική παράσταση με τίτλο «Το παραμύθι της Μουσικής», από το διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, το οποίο διαδραματίζεται στη Βυζαντινή Μαρώνεια. Την ανάγνωση-δραματοποίηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, συνοδεύει μουσική που συνέθεσε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

 • Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

10 π.μ. Στο λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας

 • Επίδειξη σκαφών.
 • Γιορτή τοπικής γαστρονομίας με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.
 • Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το καλλιτεχνικό σχήμα «Λαλητάδες Ροδόπης» σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μουσικής «Νότα».

Για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης θα διαθέσει δύο λεωφορεία, τα δρομολόγια των οποίων με σημείο αναχώρησης μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (τέως Νομαρχία-από την πλευρά του πάρκου Αγίας Παρασκευής), θα ισχύσουν ως εξής:

 • Παρασκευή 31 Αυγούστου
  Ώρα Αναχώρησης: 6:30 μ.μ.
  Προορισμός: Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, όπου θα παρουσιαστεί στις 20:30 η μουσική παράσταση «Το Παραμύθι της Μουσικής».
 • Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου
  Ώρα Αναχώρησης: 9 π.μ.
  Προορισμός: Λιμάνι Αγίους Χαραλάμπους Μαρώνειας, όπου θα πραγματοποιηθούν: Επίδειξη σκαφών, Γιορτή τοπικής γαστρονομίας, Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τη συμμετοχή του καλλιτεχνικού σχήματος «Λαλητάδες» Ροδόπης και του Μουσικού Εργαστηρίου «Νότα».