Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις αναφορικά με την ΑΕΠΙ και την GEA, σχετικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των δημιουργών μουσικής και τραγουδιών που χρησιμοποιούν και μεταδίδουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και εμπορικά καταστήματα, έδωσαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης και ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου καφεποτοπωλών Γιάννης Μαυρίδης.
Όπως επισήμαναν, κανείς επαγγελματίας δεν είναι υποχρεωμένος πλέον να καταβάλει συνδρομή στην ΑΕΠΙ, ενώ όσον αφορά την αναδρομική καταβολή των συνδρομών που αξιώνει η GEA, γνωστοποίησαν πως έχουν συμφωνήσει διακανονισμό που περιλαμβάνει διαγραφή κατά 60% των οφειλομένων μέχρι και το 2016 ποσών, καθώς και έκπτωση κατά 20% για τα έτη 2017 και 2018.
Επίσης, όσον αφορά τον νέο κρατικό φορέα της ΕΥΕΔ, υπογράμμισαν πως ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση οτι τεχνικά υφίσταται, και επομένως όσοι επαγγελματίες λαμβάνουν ειδοποιήσεις πληρωμών, καλό θα είναι να συμβουλεύονται το σωματείο τους και την ΟΕΒΕΣ, διότι δεν αποκλείεται να πρόκειται περί επιτήδειων.
Τέλος υπενθύμισαν την ύπαρξη του οργανισμού της “Αυτοδιαχείρισης”, με μικρότερα κόστη αλλά με περιορισμένο ρεπερτόριο, η συνεργασία με την οποία επαφίεται στην κρίση των επαγγελματιών.