• Είναι τρελοί αυτοί οι Κομοτηναίοι· το απέδειξαν και πέρυσι… και φέτος αναμένεται εντυπωσιακή συνέχεια!

32 τον αριθμό, είναι μέχρι σήμερα τα γκρουπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής η οποία θα πραγματοποιηθεί με μπροστάρηδες τα μέλη του συλλόγου Trelacademy, το Σάββατο 10/2, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος αποκριάτικων εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ.

Μεταξύ αυτών, και σύλλογοι Εβριτών από τη Δράμα και τον Έβρο, αλλά και ομάδες Αρμενίων από τη Φιλιππούπολη και την Κωνσταντινούπολη.

Η σειρά των πληρωμάτων που θα παρελάσουν, θα προκύψει μετά από κλήρωση το πρωί της Παρασκευής 9/2 στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ.

Υπενθυμίζεται πως φέτος οι καρναβαλιστές θα ακολουθήσουν διαφορετική διαδρομή: με εκκίνηση από την καφετέρια “Λέσχη Κομοτηναίων”, θα κινηθούν μέσω των οδών Δημοκρίτου και Ορφέως για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου η δράση θα κορυφωθεί με … τρελό-τρελό καρναβαλικό πάρτι!

Μια ακόμη φετινή καινοτομία, είναι η μουσική-ηχητική κάλυψη όλης της διαδρομής, υπό την εποπτεία του Νίκου Οικονομίδη (dj Lagos) και με τη συνδρομή των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών “Δίαυλος”, “Παρατηρητής”, Χρόνος”, “Ροδόπη”.

Παραδοσιακή αποκριά στις 9/2

Την παραμονή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, στην κεντρική πλατεία, στις 9 μ.μ., ο σύλλογος Εβριτών Ροδόπης με τους Σεϊμένηδες και Πιτεράδες του Μορφωτικού Ομίλου του Νέου Σιδηροχωρίου, θα αναβιώσουν το Θρακιώτικο έθιμο του “Βασιλιά Καρνάβαλου”, και φυσικά από την πολιτική αθυρόστομη σάτιρά τους, μάλλον κανείς δεν θα γλιτώσει … όπως πέρυσι.

Όλα θα αρχίσουν την Τσικνοπέμπτη

Το “έναυσμα” του αποκριάτικου … mood στην Κομοτηνή, θα δώσει – όπως και πέρυσι – η καθιερωμένη Τσικνοπέμπτη: στην κεντρική πλατεία, γλέντι με σουβλάκια και κρασί και όχι μόνο…

Την αυλαία θα κλείσει η Μαθητική Καρναβαλιάδα

Όπως έχει καθιερωθεί, την επίγευση των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα δώσει η 3η καρναβαλική παρέλαση των δημοτικών σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17/2, με τους μικρούς καρναβαλιστές και τους συνοδούς τους να δίνουν το δικό τους χρώμα και τον δικό τους τόνο, όπως χαρακτηριστικά έκαναν και πέρυσι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, ο Πρόεδρος του συλλόγου Trelacademy Σταύρος Πάττας και ο Πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου. 

“Είμαστε έτοιμοι και καλούμε κάθε Θρακιώτη. Καρναβάλι Κομοτηνής 2018, για τη νεολαία μας, για τα παιδιά μας, για τους μεγαλύτερους, για όλο τον κόσμο”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Λιβεριάδου.

Όπως σημείωσε ο κ. Πάττας, ο φετινός καρναβαλικός παλμός της Κομοτηνής αναμένεται να είναι ακόμη δυνατός από πέρυσι!

Τη σημασία της διατήρησης και συνέχισης της παραδοσιακής Θρακιώτικης αποκριάς, επισήμανε ο κ. Χατζηπέμου.