Έμμεσες αλλά σαφείς απαντήσεις στα όσα είπε στη συνέντευξή του ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευρ. Στυλιανίδης, έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

“Οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και που αρκετή ζημιά έκαναν στον τόπο μας, τελειώνουν”, τόνισε, και υπογράμμισε πως “λάθος θα είναι η συνέχιση αυτών των επώδυνων πολιτικών, καθώς τότε είναι που η Ροδόπη θα γυρίσει πενήντα χρόνια πίσω”.

“Επινοούν διλήμματα για να σώσουν τον εαυτό τους και όχι τον τόπο”, επισήμανε ο κ. Χαρίτου, απαντώντας ουσιαστικά στη θέση του κ. Στυλιανίδη περί “ισόρροπης εκπροσώπησης χριστιανών και μουσουλμάνων”, ενώ σχολιάζοντας προφανώς το σύνθημα του γαλάζιου βουλευτή “ένας για όλους και όλοι για έναν”, είπε δηκτικά:Ο ρόλος του σωματοφύλακα της τοπικής κοινωνίας που επιφύλαξαν για τον εαυτό τους, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ανίσχυρος να ανακόψει την καταστροφική πορεία της περιοχής”.

Από τα πυρά του κ. Χαρίτου δεν ξέφυγε ούτε το Ποτάμι, στις “όχθες” του οποίου όπως είπε “συνωστίζονται μεγάλα και μικρά συμφέροντα δημιουργώντας άλλοθι για την επάνοδο στην πολιτική σκηνή του περιπλανώμενου από τα παλιά”, εννοώντας φυσικά τον κ. Α. Ιλχάν.