20141007_102725

Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής, προχώρησαν μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, καταθέτοντας τη διαμαρτυρία τους για τη μη κατβολή δεδουλευμένων υπερωριών των μηνών Μαΐου-Ιουνίου, ύψους 50.000 ευρώ.

«Το γεγονός ότι συμβαίνει για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, μας βάζει σε υποψίες ότι ίσως έχουμε στοχοποιηθεί», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κοσμάς Φιλιππίδης, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ενεργοποιηθεί, σε αντίθεση με τις προϊστάμενες αυτής υπηρεσίες.

Ο κ. Φιλιππίδης, με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κώστα Ναλμπάντη.
Ο κ. Φιλιππίδης, με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κώστα Ναλμπάντη.

«Υπάρχει δόλος», υποστήριξε κατηγορηματικά το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Μαρίνα Αποστολίδου, και δεδομένης της συνεχόμενης απομείωσης του προσωπικού, εκτίμησε ότι το 2016, «αν δεν έχει κλείσει το νοσοκομείο, σίγουρα θα έχουν κλείσει οι περισσότερες κλινικές του». Σήμερα στο νοσοκομείο Κομοτηνής, καταγράφονται ελλείψεις προσωπικού 120 οργανικών θέσεων.

Για «ύπουλη στόχευση» της Πολιτείας να οδηγήσει σε κλείσιμο δεκάδες νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κομοτηνής, έκανε λόγο το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Αλέξανδρος Σπανός. Κάλεσε, δε, τους τοπικούς φορείς, «να σταματήσουν να δείχνουν αδιαφορία», ενώ διαμήνυσε πως η στάση των πολιτικών ταγών θα αξιολογηθεί από τους εργαζόμενους στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Κώστας Ναλμπάντης, εξήγησε οτι το θέμα έχει ανακύψει λόγω γραφειοκρατικού λάθους και πως επίκειται επίλυσή του προσεχώς, και διαφώνησε οτι το νοσοκομείο της Κομοτηνής αποτελεί “στόχο”, αναγνωρίζοντας ωστόσο την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση με την υποστελέχωση του προσωπικού.

20141007_102736