Η Υφυπουργός Εσωτερικών / Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, θα παραστεί στη 2η Γιορτή Τσίπουρου Ιάσμου που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος με τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου και της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης.
Η Υφυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στη θεματική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στις πολιτιστικές δράσεις της ημέρας.

ΤΙ ΣΑΣ…ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ 2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

Με ελεύθερη είσοδο και κέρασμα τσίπουρο κατά την έλευσή τους, αναμένει τους επισκέπτες της η 2η Γιορτή Τσίπουρου Ιάσμου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Εννοείται φυσικά πως θα προσφέρονται και κρεατικά της ώρας και σαλάτες που θα συνοδεύουν το τσίπουρο.

%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F 3Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικά αποστακτήρια για να γνωρίσουν τη μυσταγωγία της απόσταξης και για να ενημερωθούν για τις ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής αυτού του ιδιαίτερου αποστάγματος της περιοχής, ενώ κατά το διήμερο θα λειτουργήσει και έκθεση Θρακο-Μακεδονικών προϊόντων στον χώρο έξω από το παλιό δημοτικό σχολείο.

FLYER ΠΙΣΩΠαράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ επισκεπτών:

  • Από τα γειτονικά χωριά, με το λεωφορείο του Δήμου Ιάσμου που θα πραγματοποιεί δρομολόγια σε ώρες που θα ανακοινωθούν.
  • Από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, με δρομολόγια της γραμμής των ΚΤΕΛ (και την επισήμανση στους εισπράκτορες για τον προορισμό της Γιορτής Τσίπουρου), ως εξής:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Από Ξάνθη προς Ίασμο (με επιβίβαση και από Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σέλερο, Σούνιο, Αμαξάδες, Κοπτερό): 11:00, 16:15, 20:15.

FLYER ΕΜΠΡΟΣΑπό Ίασμο προς Ξάνθη: 20:55

Από Κομοτηνή προς Ίασμο: 16:00, 17:30, 20:30.

Από Ίασμο προς Κομοτηνή: 21:00.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Από Ξάνθη προς Ίασμο (με επιβίβαση και από Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σέλερο, Σούνιο, Αμαξάδες, Κοπτερό): 11:30, 15:30, 19:20.

Από Ίασμο προς Ξάνθη: 19:50.

Από Κομοτηνή προς Ίασμο: 08:30, 11:30, 15:30, 17:00, 19:30

Από Ίασμο προς Κομοτηνή: 19:50

ΤΙ…ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ 2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης Γιορτής Τσίπουρου Ιάσμου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

  • 14:00  «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΙΑΣΜΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ» στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου. To τμήμα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής της σχολής ΠΑΣΤΕΡ, με επικεφαλής τον καταξιωμένο Chef Νίκο Λιογγάρη, δημιουργεί γαστρονομικές λιχουδιές βασισμένες στο Ιασμιώτικο τσίπουρο καθώς και στα προϊόντα που παράγει η περιοχή.
  • 16:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου, με τον Μιχάλη Παζαρέντζη και την κομπανία του από τη Νάουσα. Ζουρνάδες, κλαρίνα, σαξόφωνα, νταούλια, πλαισιώνονται από γκάιντες και ντόπιους μουσικούς, και μας ταξιδεύουν παραδοσιακά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

BANNER

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

  • 11:00  ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «Διαδικασία παραγωγής τσίπουρου αμπέλου – Προώθηση προϊόντος στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου δημοτικού σχολείου Ιάσμου, δίπλα στο γήπεδο. Θέματα που θα αναπτυχθούν: Φυτοπροστασία Αμπέλου, Λίπανση-Θρέψη Αμπέλου, Οινοποίηση-Απόσταξη, Προώθηση-Μάρκετιγκ. (Δυνατότητα παρεμβάσεων-ερωτήσεων-διαλόγου).
  • 12:30 «Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;». Νεαροί «σεφ» μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου, παρασκευάζουν, εκθέτουν και…«προβληματίζουν» με τις δημιουργίες τους. Καθοδηγητής τους, ο σεφ του ζαχαροπλαστείου «Το κάτι άλλο» Ξάνθης, Στέλιος Αρσενίου.
  • 15:00 ΛΑΪΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ  στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου, με τους πανελληνίως καταξιωμένους καλλιτέχνες, Κώστα Σαφέτη, Νεκτάριο Κοκκώνη και το συγκρότημά τους.