Για άλλη μία εκστρατεία διασποράς fake news από τους γνωστούς διαύλους, οι οποίοι απομόνωσαν ένα απόσπασμα από την τοποθέτησή μου στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη και διαδίδουν πως τάχα αποκάλεσα τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτές “φασιστοειδή”, κάνει λόγο ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, και προς αποκατάσταση της αλήθειας παραπέμπει στο βίντεο ολόκληρης της τοποθέτησής του για το θέμα και αναδεικνύει το επίμαχο απόσπασμα από τα πρακτικά, συμπεριλαμβάνοντας τις φράσεις που “κόπηκαν” γιατί δεν βόλευαν την κατασκευασμένη “είδηση” όπως καταγγέλλει.

“Καλώ τους συμπολίτες μου με τους οποίους έχουμε μια καθαρή σχέση εδώ και πολλά χρόνια ακόμα κι αν δεν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο, να μην παρασύρονται από τους πιασάρικους και προπαγανδιστικούς τίτλους και την “κοπτοραπτική” των fake news, αλλά να αναζητούν μια ολοκληρωμένη, πολύπλευρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Από την πλευρά μου υπόσχομαι να αφουγκράζομαι τις αγωνίες τους και να υπερασπίζω με όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους”, τονίζει εμφατικά ο κ. Πάλλης.

Ιδού η πραγματική δήλωση του βουλευτή:

“Και εδώ πέρα θα πρέπει να διαλέξουμε όλοι μας όχθη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αν είμαστε με την όχθη της δημοκρατίας, της έννομης τάξης, της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών οδηγιών που ερχόμαστε να ενσωματώσουμε, ή αν είμαστε με αυτούς, με τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών τα οποία κάποιοι δυστυχώς τα χαϊδεύουν προκειμένου να κάνουν μικροπολιτική. Εδώ θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις. Είχαμε και συλλήψεις στη Μυτιλήνη ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Είχαμε συλλήψεις ανθρώπων ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ των οποίων η ζωή έχει αλλάξει και οφείλουμε όλοι να το παραδεχτούμε”.