Από την αρχή του έτους στην Κομοτηνή έχουν εγκαταλειφθεί 110 περίπου αδέσποτα – στην πλειονότητά τους κουτάβια – σε κάδους απορριμμάτων, σε άλση, σε εγκαταλελειμμένα οικήματα, ακόμη και έξω από το δημοτικό κυνοκομείο, οι άνθρωποι του οποίου τα περιθάλπτουν.

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των μικρών ζώων παρουσιάζει αυξητική τάση και είναι το αποτέλεσμα της μη στείρωσης των θηλυκών ζώων από τους ιδιοκτήτες τους. Και εδώ βρίσκεται η ουσία του θέματος, όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης: “Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο το δημοτικό κυνοκομείο πραγματοποίησε 543 στειρώσεις, εκ των οποίων μόνο οι 100 ήταν οικειοθελείς ενέργειες των ιδιοκτητών των σκύλων”.

Στο δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής φιλοξενούνται 450 ζώα. Ο κ. Μουρτίδης δίνει “μάχη” προκειμένου να εξισορροπηθεί η κατάσταση, με έμφαση στις υιοθεσίες. 230 υιοθεσίες πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο ενάμισι έτος, και η προσπάθεια συνεχίζεται.

  • Υιοθέτησε ένα αδέσποτο με ένα κλικ, ΕΔΩ.

Ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί αναμόρφωση των χώρων του κυνοκομείου για την ποιοτικότερη διαβίωση των ζώων και την καλύτερη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων.

Όπως εξάλλου σημειώνει ο αντιδήμαρχος, “ο εξοπλισμός του κτηνιατρείου μας είναι σύγχρονος και εξυπηρετούμε περιστατικά από όλη τη Ροδόπη μια και δεν υπάρχει άλλο κυνοκομείο στον νομό μας”.