Για όγδοη συνεχή χρονιά, και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Κομοτηνής διοργάνωσε για τους μικρούς της φίλους παράσταση Καραγκιόζη από το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη.

Η δράση έχει λάβει πλέον χαρακτηριστικά θεσμού, και όπως αναφέρει η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου«πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη, έως και συγκινητική εκδήλωση. Τα παιδιά ξανασυναντιούνται λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι, και διασκεδάζουν με την καρδιά τους παρέα με τον Καραγκιόζη…

…Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, στους γονείς τους και στους δασκάλους τους, να έχουν μια όμορφη, καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα, και ως ΔΚΕΠΠΑΚ θα είμαστε και φέτος κοντά τους με ποικίλες εκδηλώσεις και αρωγοί σε κάθε παραγωγική πρότασή τους».

“Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος” ήταν ο τίτλος της παράστασης, με τον Γιάννη Βουλτσίδη να εξηγεί τους παραλληλισμούς με την Ελλάδα και την ιστορία της, τον Έλληνα και την κουλτούρα του, τους “Εταίρους” της χώρας, και να δίνει τη δική του συμβουλή σε παιδιά και γονείς: “Δεν χάνουμε το κέφι μας, δεν χάνουμε τη ζωηράδα μας, πολεμάμε με ότι έχουμε, αυτή ήταν η Ελλάδα πάντοτε”.