Σε λεπτομερή απολογισμό της χθεσινής βλάβης κεντρικού αγωγού του δικτύου ύδρευσης της Κομοτηνής, στην οδό Αδριανουπόλεως, που είχε ως συνέπεια τις διακοπές νερού αλλά και τη ροή μη καθαρού νερού σε περιοχές της πόλης, προχώρησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου (ο οποίος χθες απουσίαζε εκτός Κομοτηνής).

Όπως εξήγησε αναλυτικά, επρόκειτο για δύσκολη περίπτωση, σε μέρα αργίας, που ωστόσο αντιμετωπίστηκε ομολογουμένως επαρκώς, τόσο όσον αφορά την ενημέρωση του κοινού (με ανακοινώσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και αποστολή 2.500 sms σε καταναλωτές), όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς αφενός έσπευσαν περισσότεροι από έντεκα τεχνικοί με τα απαιτούμενα μηχανήματα, αφετέρου στην ηλεκτρονικά οργανωμένη αποθήκη της Επιχείρησης υπήρχαν διαθέσιμα τα αναγκαία για την αποκατάσταση υλικά.

Έτσι, η κανονικότητα στο δίκτυο ύδρευσης επανήλθε εντός επτά ωρών περίπου, ενώ ανάλογες βλάβες σε άλλες περιοχές της χώρας ταλαιπωρούν το κοινό για πολλές περισσότερες ώρες ή και μέρες. Γι’ αυτό και ο κ. Καρασταύρου ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ αλλά και τους καταναλωτές για την κατανόηση.

Επί τόπου στο σημείο της βλάβης εξάλλου εχθές, είχε βρεθεί και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Στράτος Τσακιρίδης, ο οποίος και μετά το πέρας της αποκατάστασης του προβλήματος, δήλωσε: “Η βλάβη στην οδό Αδριανουπολεως αποκαταστάθηκε. Το νερό επανήλθε στο δίκτυο της πόλης. Ευχαριστώ τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση. Παρακαλούνται οι δημότες που ίσως να παρατήρησαν θολό νερό στο δίκτυό τους, να αφήσουν για λίγα λεπτά τις βρύσες τους ανοιχτές για να βοηθήσουν στον γρηγορότερο καθαρισμό του δικτύου. Ευχαριστούμε και πάλι για την κατανόηση”.