ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το κλείσιμο του κέντρου παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, και την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας.

«Χθες το βράδυ δώσαμε εντολή, για λόγους δημόσιας τάξης και επιχειρησιακής τακτικής του Σώματος, και προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας που είναι το κλείσιμο του προαναχωρισιακού κέντρου κράτησης μεταναστών και η επαναλειτουργία της σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Όπως πρόσθεσε μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά την υπόσχεση του ιδίου προς τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ότι θα ισχύσει η αρχική δέσμευση της Πολιτείας περί προσωρινότητας της μετατροπής της Σχολής σε δομή διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης.

«Έχουμε ανάγκη την αστυνομική φύλαξη στη Θράκη», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Κικίλιας.

Οι εγκαταστάσεις είχαν μετατραπεί επισήμως σε «Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κομοτηνής», με έδρα τον Δήμο Κομοτηνής και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, με το ΦΕΚ 3091 (τεύχος Β΄) της 22ας Νοεμβρίου 2012, ενώ την επόμενη μέρα κιόλας, είχε σημειωθεί και εξέγερση των παράνομων μεταναστών!

ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Στιγμιότυπο από την εξέγερση των μεταναστών.
Στιγμιότυπο από την εξέγερση των μεταναστών.

 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 4 (1)