– Το σύνθημα των αστυνομικών “Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν”, φαίνεται πως βρίσκει ευήκοα ώτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στις φήμες περί «διάλυσης» της Ελληνικής Αστυνομίας και μετατροπή του έμψυχου δυναμικού της σε πολιτικό Σώμα, έβαλε (και) ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου.

DSC_0361

Ο κ. Χαρίτου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του Δ. Γιακουμή και Στ. Μαρούδα, πραγματοποίησε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με την  πρόεδρο της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά,  και τα μέλη του Δ.Σ., όπου διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά πως η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελληνική Αστυνομία πιο κοντά στον ρόλο της που είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, το οποίο θα γίνει πραγματικότητα όταν αυξηθεί και το αίσθημα ασφάλειας των ίδιων των Αστυνομικών, έχοντας από το κράτος όλα τα απαραίτητα εχέγγυα.

DSC_0357

Η κ. Τζατζανά ζήτησε να γίνεται «διάλογος» μεταξύ των Αστυνομικών και της κυβέρνησης, κάτι που όπως σημείωσε δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Χαρίτου και για το νέο «αγκάθι», μετά από τον αιφνιδιαστικό νόμο που ψηφίστηκε και ο οποίος προωθεί την υποχρεωτική υπαγωγή του ταμείου τους (ΤΕΑΠΑΣΑ) στο ΕΤΕΕΑ, παρότι είναι βιώσιμο και παρότι δεν προβλεπόταν τέτοια υποχρέωση από τους δανειστές, και που αυτό σημαίνει την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής τους ασφάλισης. Χαρακτηριστικά η κ. Τζατζανά ανέφερε πως τους ζητούν ή να «δολοφονήσουν» το ταμείο τους – το οποίο κατατάσσεται στα υγιή ταμεία – ή να… «αυτοκτονήσουν»!

Και σε αυτό το θέμα ο κ. Χαρίτου υπερασπίστηκε τον δημόσιο χαρακτήρα του ταμείου των Αστυνομικών αλλά και των άλλων ταμείων των εργαζομένων, κάτι το οποίο επίσης θα προστατέψει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης εκφράστηκε από πλευράς του η στήριξη στο αίτημα των Αστυνομικών που δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της επιστροφής των χρημάτων που περικόπηκαν δραστικά από τους μισθούς τους λόγω του τρίτου  μνημονίου. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.