• Ενόψει της έκθεσης, κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Α.Ε. Κυριάκος Ποζρικίδης, και ο Αν. Γενικός Δ/ντής της ΔΕΘ Α.Ε. Αλέξανδρος Τσαξιρλής.

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα βρεθούν στο επίκεντρο της φετινής, 25ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΑΜ-Θ στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, με δωρεάν είσοδο και δωρεάν μεταφορά για όλους τους επισκέπτες.

Με την οργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και την ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η έκθεση, στην 25η διοργάνωσή της, στοχεύει στην ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων της περιφέρειας, στη σύσφιξη των σχέσεων με τις όμορες χώρες, στην προβολή και τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Άλλωστε στις πάνω από δύο δεκαετίες διοργάνωσής της, η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» αποτελεί το κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και έναν αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης αλλά και δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες.

Με την υποστήριξη του επιμελητηριακού και εμπορικού κόσμου, και τη συμμετοχή ενενήντα εκθετών (έναντι 65 πέρυσι), αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα-ποτά, γεωργικά μηχανήματα, έπιπλα, ενδύματα, είδη λαϊκής τέχνης, τουρισμού και διακόσμησης, συνιστούν το εκθεσιακό περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης, που θα καλύπτει μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων.

Ωράριο έκθεσης

Παρασκευή 18/5/2018 10:00 – 21:00
Σάββατο 19/5/2018 10:00 – 21:00
Κυριακή 20/5/2018 10:00 – 21:00

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης

που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γευσιγνωσίες τοπικών παραδοσιακών προϊόντων

καθώς και πολιτιστικά δρώμενα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7 μ.μ. της Παρασκευής 18/5.