– Παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη.

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής, απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στη Ροδόπη, κ. Γιώργος Μανανάς, Αργύρης Μπακιρτζίδης και Κιασήφ Τουργκάη, κατά την παρουσίασή τους από τον περιφερειακό συντονιστής ΑΜ-Θ του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Γκαράνη.

«Οι εκλογές αυτές δεν είναι συσχετισμός κοινοβουλευτικών δυνάμεων, αλλά απεγκλωβισμός της χώρας από τις φωνές του λαϊκισμού και του εκφοβισμού. Δεν καλούμαστε να επιλέξουμε μια ακόμα κυβέρνηση, αλλά την εθνική πορεία του τόπου», τόνισε ο κ. Γκαράνης, και εκφράζοντας τη θέση ότι «σήμερα η χώρα φαίνεται να φτάνει στο τέλος της δύσκολης διαδρομής», ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε και αποτελεί την πολιτική δύναμη και τη μεγάλη ελπίδα της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα με τεράστια επιτεύγματα στη διάρκεια της κυβερνητικής του διαδρομής. Η συνεργασία με τη ΝΔ ήταν μια επιλογή συναίνεσης με γνώμονα το εθνικό συμφέρον γεγονός που μας έφερε σε σύγκρουση με κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά ήταν μαζί μας και το ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε αδίκως όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης».

«Αγώνα εθνικό κι όχι κομματικό», χαρακτήρισε τις εκλογές ο κ. Μανανάς, και συμπληρώνοντας οτι «θέλουμε κυβέρνηση, δεν θέλουμε αυτοδυναμία, δεν θέλουμε επαναληπτικές εκλογές», επιτέθηκε εμμέσως αλλά με οξύτητα σε ΚΙΔΗΣΟ και Ποτάμι: «Οι προσωπολάτρες πήγαν αλλού, και τα «ποτάμια» παλιά νερά κουβαλάνε». Υπερασπιζόμενος το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως «τη μεγαλύτερη μείωση των ανισοτήτων στην Ελλάδα την έφερε το ΠΑΣΟΚ» και πως «το ΠΑΣΟΚ έστειλε κλέφτες στη φυλακή», ενώ μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, επισήμανε «έχω ψηφίσει Σκανδαλίδη», και χαρακτήρισε «ήρωα» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι τιμή και ευθύνη που συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο», ανέφερε ο κ. Μπακιρτζίδης, και βάλλοντας προς όσους πρώην συντρόφους του αποφεύγουν σήμερα τον συγχρωτισμό με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Εμείς σήμερα είμαστε υποψήφιοι στα δύσκολα, στα εύκολα παλιότερα μάλωναν ποιος θα πρωτομπεί υποψήφιος». Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως «ο λαός ξεχνάει αλλά το ΠΑΣΟΚ στέκεται, και είναι το πατριωτικό, το εθνικό κόμμα ευθύνης και προοπτικής». Αναφορικά με τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, τόνισε πως έγινε «για το καλό της πατρίδας». Δηκτικός τέλος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, ήταν και για τον ΣΥΡΙΖΑ, και για τη ΝΔ και για το Ποτάμι.

ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ 2 ΜΕ ΦΑΣΟΛΑ ΟΛΟΙ 4 ΚΟΣΜΟΣ (1) ΜΑΝΑΝΑΣ-ΝΕΔΕΛΚΟΣ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ