Το σποτ που αποσκοπεί στην προσέλκυση νέων φοιτητών σε περιβαλλοντικές σπουδές, στην προβολή του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του νομού Έβρου, παρουσίασε η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ.

Το σποτ έχει τίτλο «Είμαι ο Κώστας ο Αθηναίος, ο δασολόγος», και αφορά τον μονόλογο ενός δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με καταγωγή από την Αθήνα. Πρόκειται για έναν νέο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο που αποφάσισε στα 17 του να κάνει σπουδές στο περιβάλλον. Ουσιαστικά έλαβε μια απόφαση ζωής μιας και το σχετικό Πανεπιστημιακό Τμήμα βρίσκεται 1.000 χλμ μακριά από το σπίτι του στην Αθήνα.

Τα αρχικά του συναισθήματα και οι φοβίες του για τον τόπο σπουδών γρήγορα μετατρέπονται σε ενθουσιασμό και ικανοποίηση. Γνωρίζει τους συμφοιτητές του, ενθουσιάζεται από τη σχολή και όλα όσα μαθαίνει σε αυτήν. Ένας νέος, καινούργιος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά του.

Απογαλακτίζεται και ενηλικιώνεται στο άκρως φιλικό κοινωνικό περιβάλλον μιας μικρής επαρχιακής πόλης, της Ορεστιάδας, με κύριο γνώρισμα τις στενές σχέσεις μεταξύ των μελών της φοιτητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Ο νέος παύει να είναι ένας άγνωστος, μια μονάδα μέσα σε μια ανθρωποθάλασσα, αποκτά προσωπικότητα και αναγνωρισιμότητα.

Το σποτ δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς από τον Κώστα Γκουρλουμένο, πολυβραβευμένο δημιουργό ταινιών με τη χρήση drones, ο οποίος εκπόνησε και μεταπτυχιακή διατριβή με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη μοντέλου ολοκληρωμένης διαδικτυακής παρουσίασης (social media – web presence) μέσα από τις απόψεις των εμπλεκομένων – Η περίπτωση του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων», με επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Τσαντόπουλο.

Έτσι, το σποτ αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα που προέκυψε μέσα από τα ευρήματα της έρευνας της διατριβής και καθιστά το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, ως το πρώτο Τμήμα Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου που χρησιμοποιεί τα Social Media με έναν πρωτότυπο τρόπο για την προσέλκυση νέων φοιτητών.