«Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Προοπτικές και Προκλήσεις» ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 25ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη”, με ομιλητές τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Global Greece ΜΕΠΕ και πρώην Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒΕ Μπάμπη Φιλαδαρλή, και τον Λέκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ Στέφανο Οικονόμου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καββαθάς μίλησε για διαχρονική έλλειψη πολιτικής βούλησης όσον αφορά τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου, ενώ στηλίτευσε τη δημόσια διοίκηση που ουσιαστικά όπως ανέφερε αποτελεί τροχοπέδη στις αναπτυξιακές προοπτικές του ιδιωτικού τομέα.

Το παρών στην ημερίδα έδωσε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, που έκανε λόγο για ανάγκη συλλογικής, από όλους τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές αρχές, αντιμετώπισης των προβλημάτων του επιχειρείν της περιοχής.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κομοτηνή, ο κ. Καββαθάς επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.