«Η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται μια ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια καθημερινά καταστροφική κυβέρνηση, να δοθεί μια ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα, το οποίο θα έχει ανοιχτές πόρτες, θα είναι ένα κόμμα ιδεών, θα αναπτύξει τη μάχη αυτών των ιδεών και θα σταματήσει να είναι ένα κόμμα φατριών και μηχανισμών. Πρέπει να ανοιχτούμε σε καινούριες ιδέες, σε σκέψεις, να αναπτύξουμε την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεσή μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές της παρατάξεώς μας. Σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των αρχών, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα δίπλα του». Με αυτή τη δήλωση (που θυμίζει … αντιγραφή Μητσοτάκη), ο Μάκης Βορίδης εκδήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει τον Απ. Τζιτζικώστα, μόλις μια βδομάδα πριν την εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, ούτε έναν μήνα πριν, στις 20 Οκτωβρίου, ο Μ. Βορίδης στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη «Ανατροπή», υποστήριξε πως ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός και να δίνει μάχες μέσα στη Βουλή –  άρα δεν μπορεί να είναι ο κ. Τζιτζικώστας!

Δηλαδή: Πριν από περίπου έναν μήνα ο κ. Βορίδης απέκλειε τον Απ. Τζιτζικώστα, και τώρα…συστρατεύεται μαζί του! Τι άλλαξε, και άλλαξε γνώμη; Ποια είναι ακριβώς η συμφωνία; Μήπως, οτι αν κερδίσει ο περιφερειάρχης, θα είναι εκείνος ο αντιπρόεδρός του και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ;