ΚΑΘΕΤΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ

Το ποσό των 60.000 ευρώ σε πρώτη φάση (είναι προγραμματισμένες άλλες δύο ισόποσες δόσεις), θα διατεθεί στον Δήμο Κομοτηνής από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, για τη βελτίωση του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας.

Επειδή όμως εκ μέρους του υπουργείου δεν προβλέφθηκε ότι ο εν λόγω σταθμός βρίσκεται επί βουλγαρικού εδάφους, το κονδύλι θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο Κομοτηνής για τον εξωραϊσμό και τη δημιουργία βασικών υποδομών εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών στο τμήμα εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης μάλιστα, ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους, να καταθέσουν σχετικές προτάσεις.

Τη διεκδίκηση εκ μέρους του Δήμου, της άρσης της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων και φορτηγών, την επάνδρωση του σταθμού με εξειδικευμένο προσωπικό, και την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος των 5,5 χιλιομέτρων του δυτικού κόμβου, ζήτησε η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» κ. Ελένη Λαφτσή.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι για όλα αυτά τα θέματα η δημοτική αρχή έχει ενεργήσει και συνεχίζει να το κάνει, απευθυνόμενη και πιέζοντας τα αρμόδια υπουργεία.