Δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για υπόθεση παραβίασης απορρήτου και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σχηματίστηκε από  τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 36χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 33χρονης ημεδαπής σε βάρος του 36χρονου, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, για παράνομη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο προσωπικών της δεδομένων χωρίς τη συναίνεσή της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο προαναφερόμενος κατέγραφε προσωπικές τους στιγμές με συσκευή εικονοληψίας, χωρίς η παθούσα να το γνωρίζει.

Το οπτικοακουστικό υλικό αναρτήθηκε σε τουλάχιστον δύο διαδικτυακούς τόπους στο εξωτερικό.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων. Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, διενεργήθηκαν έρευνες στην οικία του 36χρονου καθώς και στον επαγγελματικό του χώρο. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έναν σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

– Στον πενταψήφιο αριθμό 11188

– Στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr

– Μέσω της εφαρμογής CYBERKID για smartphones με λειτουργικό σύστημα ios – android.