αρχείο λήψης (2)Tην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλάχου, Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Ροδόπης, με τίτλο «Fontanero / Το ξύπνημα του νερού», οργανώνουν την Τρίτη 24 Ιουλίου, στις 7 και μισή το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής,ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ροδόπης, η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Στον καμβά της στοχαστικής αυτής νουβέλας, με φόντο τη συνάντηση αρχετυπικών μορφών του αρχαίου ελληνικού και του προκολομβιανού μεξικανικού μύθου, αναλαμβάνεται ανάμεσα στα άλλα και  το εγχείρημα  λογοτεχνικής πραγμάτευσης φιλοσοφικών ζητημάτων, όπως η σχέση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τον ονειρικό και τον πραγματικό κόσμο, η δύναμη του μύθου και η ενεργοποίησή του στη σύγχρονη εποχή, η αναζωογόνηση του  ερωτήματος ως προϋπόθεση εκστατικής βίωσης του κόσμου. Το βιβλίο παρουσιάζει  η Μαρία Δημάση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., και  αποσπάσματά του διαβάζει ο συγγραφέας.

Ο καθηγητής κλασικής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής Δημήτρης Σβυντρίδης ερμηνεύει συνθέσεις του εμπνευσμένες από τη νουβέλα.