Πόλο έλξης για τους μικρούς δημότες και μια ενδιαφέρουσα διέξοδο για νεαρούς και πολύ νεαρούς βιβλιόφιλους, αποτέλεσε η 2η έκθεση παιδικού βιβλίου, της ΧΕΝ Κομοτηνής που οργανώθηκε σε συνεργασία με  την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, την Αντιδημαρχεία Κοινωνικών Πολιτικών και βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής, στην πλατεία Δασαρχείου.

Παράλληλα με την έκθεση στους χώρους της ΧΕΝ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, όπως κουκλοθέατρο, προβολή κινουμένων σχεδίων με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού αλλά και ανοιχτό εργαστήρι ζωγραφικής για το βιβλίο, με σημαντική προσέλευση παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας και παρά τον άστατο καιρό.

Στη διάρκεια της έκθεσης βραβεύτηκαν 6 μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό αφηγήματος που οργάνωσε η ΧΕΝ, με θέμα «Το βιβλίο, ένας ξεχωριστός φίλος”.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια μας με την έκθεση βιβλίου, για να γίνει θεσμός, σημείωσε η κ. Άννα Βεκίνη, από την ομάδα βιβλίου της ΧΕΝ, υποστηρίζοντας ότι με την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου Κομοτηνής και τη δημιουργία ανάλογης υποδομής, η γιορτή αυτή θα θεσμοθετηθεί ενώ κάλεσε συγχρόνως τους Κομοτηναίους να πλαισιώνουν με την ενεργή παρουσία τους τη διοργάνωση.

Η σχέση που θα αναπτύξουν τα παιδιά με τα βιβλία και την ανάγνωση, διαμορφώνεται από τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από το σπίτι. Όταν δίνουμε ανάλογα ερεθίσματα, το παιδί θα συνεχίζει να διαβάζει και μεγαλώνοντας ακόμη κι αν σε κάποια φάση σταματήσει, υποστήριξε η κ. Βαφειάδη, εκ μέρους των βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδη που έδωσαν το παρόν στην φετινή έκθεση.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                              OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA                                             OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                             OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA