ΕΞΩΦΥΛΛΟΗ επίσημη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», που εξέδωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της  Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 9 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το ερευνητικό έργο του διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γεωργίου Κωνστάντζου, του μουσικογράφου, κριτικού και ερευνητή κ. Θωμά Ταμβάκου, και του μεταδιδακτορικού ερευνητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μουσικού Πανεπιστημίου του Graz Αυστρίας κ. Αθανασίου Τρικούπη, που καταγράφει για πρώτη φορά την άγνωστη ως επί το πλείστον, έντεχνη αστική μουσική της ευρύτερης Θράκης (Ανατολική Ρωμυλία, Ανατολική και Δυτική Θράκη) και τους μουσουργούς της, τόσο αυτούς που έδρασαν στο πεδίο της βυζαντινής και ανατολίζουσας μουσικής, όσο και εκείνους του πεδίου της δυτικής μουσικής.

Η εν είδει λευκώματος επιστημονική μελέτη, συνοδεύεται και από cd που περιλαμβάνει άγνωστα μουσικά έργα σπουδαίων Θρακών μουσουργών του 19ου και του 20ου αιώνα, όλα σε πρώτη ηχογράφηση.

Το ερευνητικό πόνημα, που έτυχε εξαιρετικής κριτικής από τον αθηναϊκό Τύπο, θα παρουσιασθεί (10/10/2014) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα και το φιλόμουσο κοινό της πρωτεύουσας, από τον ακαδημαϊκό και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ. Θεόδωρο Αντωνίου, τον πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Νικόλαο Μαλιάρα, και τον πρόεδρο της Ένωσης Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών κ. Κυριάκο Λουκάκο.