Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια εκμάθησης βουλγαρικών και τουρκικών σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε Συνοριακά Σημεία Διέλευσης στη Θράκη.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

απονομες βεβαιωσεων (1)Τα σεμινάρια παρακολούθησαν συνολικά εξήντα πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολούνται με τη διενέργεια διαβατηριακών ελέγχων στα Συνοριακά  Σημεία Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης και Κήπων Έβρου, τα οποία και αποτελούν σημεία εισόδου – εξόδου της χώρας μας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στο Συνοριακό σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, παρακολούθησαν σεμινάρια και για τις δύο γλώσσες, ενώ οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, παρακολούθησαν σεμινάρια για την τουρκική γλώσσα.

Ο κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε σε δώδεκα εκπαιδευτικές σειρές, με διδάσκοντες, καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και τελειόφοιτων φοιτητών του τμήματος υπό την εποπτεία των αρμόδιων καθηγητών.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της βουλγαρικής και της τουρκικής γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών – διαβατηριακών ελέγχων.

Σε εκδήλωση απονομής των σχετικών βεβαιώσεων σε διδασκόμενους και διδάσκοντες, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης, τόνισαν τη σημαντικότητα της εν λόγω συνεργασίας και της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, ενώ παράλληλα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση της συνέργειάς τους με ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών αρχών, ενώ ακόμη παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Κουτούζος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, λοιποί Αξιωματικοί των παραπάνω Διευθύνσεων Αστυνομίας, και καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.