Επίσκεψη στον νομό Ροδόπης πραγματοποίησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, προωθώντας την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Κεγκέρογλου, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές της ΔΗΣΥ, Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπης) και Μιχάλη Τζελέπη (Σερρών), είχε συνάντηση με στελέχη και φίλους της παράταξης στις Σάπες, επισκέφθηκε την Diaxon του ομίλου των ΕΛΠΕ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής όπου συναντήθηκε με εργαζομένους και στελέχη της επιχείρησης, καθώς και την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης όπου συνάντησε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και καπνοπαραγωγούς, ενώ η περιοδεία του  ολοκληρώθηκε με πολιτική συζήτηση με μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που στηρίζουν την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά, στην καφετέρια «Λέσχη Κομοτηναίων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου, τόνισε: «Η δημοκρατική παράταξη που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα, ιδίως μετά τη μεταπολίτευση, με τον ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου, παίρνει ξανά μπροστά. Η χώρα βαδίζει χωρίς πυξίδα, με το ένα αδιέξοδο να διαδέχεται το άλλο. Οι πολίτες, η κάθε οικογένεια, οι επιχειρηματίες, επιβαρύνονται με υπέρμετρη φορολογία και ταυτόχρονα απειλούνται με περικοπές. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική, μια πολιτική που θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μόχθου και της δημιουργίας, για να δημιουργήσουμε νέο πλούτο μέσα από το σχέδιο «Ελλάδα» που προτείνουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, η αναγέννηση του χώρου μας – το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά παίρνει «σάρκα και οστά». Βήμα-βήμα πετυχαίνουμε τους στόχους. Ήδη έχουν μαζευτεί όλα τα «κομμάτια» του χώρου, κινήματα, κόμματα, ανεξάρτητες προσωπικότητες, προχωρήσαμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ήρθε και το Ποτάμι στη συνέχεια, έχουμε μεγάλο πλήθος υποψηφίων στη διαδικασία, και αυτό διαβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών μας. Απευθυνόμαστε πλέον στους πολίτες, τους ζητούμε να αξιολογήσουν την κ. Γεννηματά και τους άλλους υποψηφίους, να δώσουν δύναμη στην παράταξή μας, για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε ξανά. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε την πατρίδα να φύγει οριστικά από τα αδιέξοδα, να ανοίξει ένα νέος κύκλος ευημερίας για τον λαό μας, και βέβαια να έχουμε ένα μέλλον που να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις. Καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, ανεξάρτητα αν είναι μέλη κομμάτων, να έρθουν να ψηφίσουν – δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση – να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να αξιολογήσουν το εγχείρημα της παράταξης. Θα πάμε μπροστά αν θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή και ζητούμε και καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν».