Το σχετικό ρεπορτάζ του SportDog που ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθεί, έχει τίτλο «Τινάζεται στον αέρα το ελληνικό πρωτάθλημα!», έρχεται ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά την πρόσληψη από τους πράσινους του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και μόλις την επομένη της παρουσίασής του, και αναφέρει:

Σοκαριστικές εξελίξεις αναμένονται στη Σούπερ Λιγκ!

Ποια ΠΑΕ ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι και για ποιόν λόγο;

Ποια μπορεί να την ακολουθήσει;

O Σκύλος έχει το ρεπορτάζ!

Τεράστιο πλήγμα όσον αφορά το κύρος και την αξιοπιστία του αναμένεται να δεχθεί για μια ακόμα φορά το ελληνικό πρωτάθλημα το επόμενο διάστημα. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι δραματικές και να κλονίσουν τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του SportDog, είναι παραπάνω από μία οι ΠΑΕ που αυτή τη στιγμή έχουν πνιγεί στα χρέη, και μετά το ναυάγιο για την κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Σε συνέχεια του αποκλειστικού ρεπορτάζ της 12ης Σεπτεμβρίου, όπου παρουσιάζαμε την κατάσταση που επικρατεί σε συλλόγους που δεν έχουν τους πόρους να αντέξουν την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία, σήμερα αποκαλύπτουμε ποιες ομάδες ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το περυσινό δρόμο του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου.

ΚΑΝΟΝΙ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΤο πρώτο…φαβορί είναι η ομάδα του Πανθρακικού, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα πλήρωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οφειλή 10.000 ευρώ σε πρώην γκολκίπερ της, γλιτώνοντας την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Μάλιστα, εκκρεμεί νέα οφειλή προς τον συγκεκριμένο παίκτη, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος ενεργοποίησης αυτής της ποινής από χρωστούμενα και σε άλλον πρώην ξένο άσο της ομάδας. Και, φυσικά, είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και με παλαιότερους παίκτες.

Ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικούς Τ. Καραολάνης (δεξιά), ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ Δ. Τζελέπης (αριστερά), κατά τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Δ. Ελευθερόπουλου και του άμεσου συνεργάτη του Στ. Βενετίδη.
Ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικούς Τ. Καραολάνης (δεξιά), ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ Δ. Τζελέπης (αριστερά), κατά τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Δ. Ελευθερόπουλου και του άμεσου συνεργάτη του Στ. Βενετίδη.

Όπως εκτιμάται, λοιπόν, η ομάδα της Κομοτηνής πολύ δύσκολα θα αντέξει με αυτά τα δεδομένα, και είναι ενδεχομένως θέμα χρόνου να εγκαταλείψει την πρώτη κατηγορία. Το ακόμα πιο θλιβερό, ωστόσο, είναι ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται ακόμα ένας-δύο σύλλογοι που θα…φλερτάρουν δεδομένα με τον υποβιβασμό τη φετινή σεζόν, με την ομάδα της Καλλονής να αντιμετωπίζει σίγουρα σημαντικές οικονομικές δυσκολίες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένεται η Σούπερ Λιγκ να βιώσει πολύ άσχημες καταστάσεις για δεύτερη συνεχή σεζόν, με ομάδες της που έχουν πολλά προβλήματα, δεν μπορούν να αντέξουν, και στην κυριολεξία αφανίζονται στα μέσα της χρονιάς.

Απίστευτες καταστάσεις, που φυσικά, δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού στον κόσμο…