Η Ξάνθη στις 9/5, και η Κομοτηνή στις 10/5, θα φιλοξενήσουν το Πρωτάθλημα Αντοχής και Ατομικής Χρονομέτρησης της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει ενταχθεί στο εθνικό ημερολόγιο αγώνων ποδηλασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Στη γειτονική πόλη θα διεξαχθούν οι αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης, και στην Κομοτηνή οι αγώνες Αντοχής, με την άμεση συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας», και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας Κομοτηνής στο πλαίσιο των Ελευθερίων, και  του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Οι διαδρομές των αγώνων Αντοχής είναι δύο: 128,5 χιλιομέτρων, για τις κατηγορίες των ανδρών και των εφήβων, και 77 χιλιομέτρων, για τις κατηγορίες των γυναικών, των παίδων, των νεανίδων και των μάστερς. Αμφότερες οι διαδρομές, περιλαμβάνουν διέλευση από τους βασικότερους θερινούς προορισμούς της Ροδόπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων Αντοχής στην Κομοτηνή την Κυριακή 10 Μαΐου:

diadromi andronΔΙΑΔΡΟΜΗ 128,5 χλμ / Ανδρών – Εφήβων / Εκκίνηση (στις 10:00) και τερματισμός στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής / Πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή στις 13:15. ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΦΑΝΑΡΙ – ΑΡΩΓΗ – ΜΕΣΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΓΟΥΡΙΑ – ΝΕΟ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ – ΝΕΑ ΑΔΡΙΑΝΗ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΞΥΛΑΓΑΝΗ – ΙΜΕΡΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ – ΜΑΡΩΝΕΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ – ΞΥΛΑΓΑΝΗ – ΔΟΥΚΑΤΟ – ΚΟΣΜΙΟ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

diadromi paidonΔΙΑΔΡΟΜΗ 77 χλμ / Γυναικών, Παίδων, Νεανίδων, Μάστερς / Εκκίνηση Γυναικών, Παίδων, Νεανίδων στις 10:20 από το πάρκο Αγίας Παρασκευής / Εκκίνηση Μάστερς στις 10:25 από το πάρκο Αγίας Παρασκευής / Τερματισμός στο πάρκο Αγίας Παρασκευής /  Πιθανή ώρα τερματισμού πρώτης/ου αθλήτριας / αθλητή στις 12:30. ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΦΑΝΑΡΙ – ΑΡΩΓΗ – ΜΕΣΗ- ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΓΟΥΡΙΑ – Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ – Ν. ΑΝΔΡΙΑΝΗ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΟΥΚΑΤΟ – ΚΟΣΜΙΟ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Τουριστική προβολη

«Το έναυσμα για τη στήριξη της διοργάνωσης, είναι η ήδη ικανή υπάρχουσα εμπειρία μας, τόσο από τη συμμετοχή μας σε ανάλογους αγώνες, αλλά και από την οργάνωση του περσινού αναπτυξιακού αγώνα», σημειώνει ο Πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα» κ. Κυριάκος Γκογκότσης, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της διεξαγωγής ενός αγώνα ποδηλασίας για την τοπική κοινωνία: «Είναι δυνατή η τουριστική προβολή καθώς ο αγώνας προσελκύει αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από περιοχές εκτός Ροδόπης. Άλλωστε, θα γίνει και πρόσκληση αθλητών όλων των ποδηλατικών σωματείων που ανήκουν στην Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπροσθέτως, ο αγώνας θα είναι βαθμολογούμενος, που σημαίνει την αυτόματη προσέλκυση αθλητών».

Ασφάλεια αγώνων

Σε ανακοίνωσή του ο «Θράκας Ιππέας», καλεί θεατές, αυτοκινητιστές, αγρότες, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά μήκος της διαδρομής, καθώς ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ανοιχτό δημόσιο δρόμο. «Έχει γίνει η μέγιστη προσπάθεια για την ύψιστη ασφάλεια, τόσο με τη βοήθεια των εθελοντών όσο και με την επιτήρηση από τους κριτές μοτοσικλετιστές αλλά και περιπολικών της τροχαίας», υπογραμμίζει ο κ. Γκογκότσης.