– Για ανάγκη «συνεννόησης σε εθνικό επίπεδο», κάνει λόγο ο Ευ. Αποστόλου.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., και ενόψει του «βέτο» της ελληνικής πλευράς στη σχεδιαζόμενη Συμφωνία Ε.Ε.-Νοτίου Αφρικής περί προϊόντος με την ονομασία «φέτα», ο Έλληνας Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου είχε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής  Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων κ. Bernhard Url.

«Εξήγησα στον Επίτροπο ότι η φέτα είναι η πιο σημαντική και εμβληματική ελληνική γεωγραφική ένδειξη, η «ναυαρχίδα» των ελληνικών γεωγραφικών ενδείξεων, και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να την προστατέψει και όχι να την αντιμετωπίζει ως ήσσονος σημασίας», τόνισε ο κ. Αποστόλου, και δεδομένου του γεγονότος ότι η Ελλάδα έχει ήδη μπλοκάρει τη Συμφωνία ζήτησε από τον Επίτροπο να οργανώσει τριμερή συνάντηση Κομισιόν – Ελλάδας – Νότιας Αφρικής, «για να βρούμε λύση».

«Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα για το οποίο χρειάζεται, πέραν της αυτονόητης κυβερνητικής προσπάθειας, και συνεννόηση σε εθνικό θα έλεγα επίπεδο, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, ο οποίος θα έχει νέα συνάντηση με τον κ. Χόγκαν στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών, τον επόμενο μήνα.