Τις σφοδρότατες αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα (κατ’ αρχήν), έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της πρόθεσης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να διορίσει στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον (Καβαλιώτη) κ. Γιώργο Φιλιππίδη.

Με επιστολή της προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κυρίους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη αντιστοίχως, η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος υποστηρίζει ότι «οι πολιτικές πράξεις του κυρίου Φιλιππίδη δεν ταιριάζουν με την ηθική και την πολιτική κατεύθυνση της Αριστεράς».

Ο κ. Γ. Φλιππίδης.
Ο κ. Γ. Φλιππίδης.

Προς επίρρωση μάλιστα του ισχυρισμού της, αναδράμει στη μέχρι σήμερα πορεία του κ. Φιλιππίδη, και υπενθυμίζει οτι επί ΠΑΣΟΚ, με τον κύριο Μιχάλη Τιμοσίδη, Βουλευτή Καβάλας, στη θέση του Υφυπουργού Υγείας, διορίστηκε υποδιοικητής στο Δ.Σ. των Θεραπευτηρίων Χρονίων Παθήσεων Δράμας και Καβάλας, οτι επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διορίστηκε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, καθώς και ότι υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ κ.  Κώστα Σημιτσή.

Ακόμη υπενθυμίζει ότι μόλις προς έτους η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου παραίτησε όλο το Δ.Σ. του Κέντρου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, πολιτική ενέργεια δηλαδή που προδήλως απαξιώνεται με τη διαφαινόμενη εκ νέου «αξιοποίηση» του κ. Φιλιππίδη.

Επίσης από την επιστολή δεν λείπει και η σημαίνουσα επισήμανση ότι ο κ. Φιλιππίδης σε προσωπικό του ιστολόγιο έχει καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει διαγράψει τις επίμαχες αναρτήσεις του για προφανείς λόγους…

Επιπλέον, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον χώρο της δημόσιας υγείας ως «προμετωπίδα του αγώνα που δίνει η Κυβέρνηση για να διώξει το παλιό και να φτιάξει και πάλι ένα κοινωνικό κράτος με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη», διερωτάται «αν αυτό μπορεί αυτό να γίνει με παλιά υλικά, με πολιτικό προσωπικό που θέλει να βρίσκεται στην επιφάνεια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»…

Εν τω μεταξύ ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και στη Ροδόπη, δεδομένου ότι ο κ. Φιλιππίδης στο πλαίσιο της αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Υποδιοικητών των Νοσοκομείων, έχει ήδη «κριθεί» ακατάλληλος για τις θέσεις του Διοικητή και του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας για τις οποίες επίσης υπέβαλλε αίτηση ενδιαφέροντος, αλλά προφανώς θεωρείται «κατάλληλος» για το περισσότερων ιδιαιτεροτήτων και άρα απαιτήσεων, Νοσοκομείο Κομοτηνής!

συριζαΣτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνυθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι προσανατολισμός του Υπουργείου είναι η τοποθέτηση προσώπων που δεν είναι ενεργά, πολιτικά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην δοθεί η λαβή στους πολιτικούς αντιπάλους να εκτοξεύσουν κατηγορίες περί «κομματικών επιλογών»· συλλογιστική απέναντι στην οποία αντιτάσσουν την άποψη ότι η επιστημονική επάρκεια, η εντιμότητα, και η υιοθέτηση των κυβερνητικών πολιτικών, θα έπρεπε να συγκαταλέγονται στα καταλυτικής σημασίας κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής.

Τούτων δοθέντων, αλλά και του γεγονότος ότι την επιστολή συνυπογράφουν όλες οι νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ήδη υπάρχουν κάποιοι που εκτιμούν ότι μέχρι να εκδοθεί ΦΕΚ διορισμού, τίποτα δεν είναι οριστικό και αμετάκλητο…