Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας στη Θεσσαλονίκη, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος, δήλωσε:

«Η συμπεριφορά της Αντιπολίτευσης στο Νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα ήταν μια απόλυτη αθλιότητα. Απέδειξε πόσο έχει εκπαιδευτεί από την Τρόικα, την εποχή που με την καθοδήγησή της κατέστρεφε την Ελλάδα, χωρίς καν να διαπραγματεύεται, έστω για και τα πιο απλά πράγματα. Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη Βουλή, με άναρθρες καταγγελίες, έδειξε επί της ουσίας ότι είναι χειρότερη και από την Τρόικα των εποχών της.

Παρόλο που το παράλληλο πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και τα χρήματα δεν αντιβαίνουν τα δημοσιονομικά που προβλέπει η συμφωνία μας με τους Θεσμούς, θα δεχθώ ότι είχε ορισμένες παραλείψεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτές να δικαιολογήσουν το κόμπλεξ και τους αφρούς που έβγαζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Αυτή η κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, χρεώθηκε πολλά από εκείνα που βρήκε ως «μπάλες πεταμένες στην εξέδρα» από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαροβενιζέλου. Αυτές τις «μπάλες» εμείς τις μαζέψαμε, τις ψηφίσαμε το καλοκαίρι στα προαπαιτούμενα, και τις μετουσιώνουμε σε νομοθετήματα για να κλείσει ο κύκλος των ελληνικών υποχρεώσεων και να περάσουμε επιτέλους στη διαχείριση του Χρέους, στην άντληση των αναπτυξιακών 35 δισ. και να βάλουμε την Πατρίδα μας στον δρόμο της προόδου.

Όσο και να χτυπιέται η Αντιπολίτευση, το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή με τις αρχές της καινούργιας χρονιάς, και μάλιστα θα απλωθεί η συζήτηση με όλες τις προβλεπόμενες – από τους κανονισμούς – συνεδριάσεις. Εκεί θα πέσουν οριστικά οι μάσκες της Τρόικας εσωτερικού, αν δεν στηρίξουν οι νοσταλγοί της χρεοκοπίας το συγκεκριμένο παράλληλο πρόγραμμα».