31Την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ζητά ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων σε δήλωσή του μέσω του γραφείου Τύπου της παράταξής του, ότι «δικός μας στόχος ήταν και παραμένει η συνέχιση και η ολοκλήρωση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού».

«Ευχαριστούμε θερμά τους 97.000 συμπολίτες μας που εμπιστεύτηκαν την “Κοινωνική Συμμαχία” και ανανέωσαν την εντολή τους για τη συνέχιση του έργου μας, πιστεύοντας στη μόνη πραγματικά αδέσμευτη και ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους μας και τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Στο εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής καταγράφεται ξεκάθαρα μια προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία που μπορεί και πρέπει να πάρει στα χέρια της το μέλλον της Περιφέρειάς μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, απέναντι σε μια δήθεν ανεξάρτητη, συντηρητική παράταξη, που είναι ταυτισμένη με τις κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν στη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία.

Δικός μας στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της περιφέρειας μας, η συνέχιση και η ολοκλήρωση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας και των συμπολιτών μας, η βελτίωση της ποιότητας και των συνθηκών ζωής τους χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη, η διεκδίκηση των δικαίων μας και η αντίδραση στις κεντρικές επιλογές που μας οδηγούν στην οπισθοδρόμηση.

Ζητούμε από όλους  τους πολίτες, την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή, να προσέλθουν δυναμικά στις κάλπες για να διασφαλίσουν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική και προοδευτική αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας, και να αποτρέψουν τη μετατροπή της σε εργαλείο στήριξης και εφαρμογής των κεντρικών πολιτικών».