Αύριο 9/3 και ώρα 9:30 π.μ. θα τελεστεί Αγιασμός στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Σώστη του Δήμου Ιάσμου, ενόψει της έναρξης λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή.

Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου ξεκίνησε τη λειτουργία του από τις αρχές Μαρτίου σε πέντε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μεταξύ αυτών και το Σιδηρόνερο του Δήμου Δράμας, όπου Αγιασμός τελέστηκε σήμερα.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή, και ευχαρίστησε όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον νέο θεσμό, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν στο πλαίσιο των καθηκόντων του, και ευχήθηκε στον Τοπικό Αστυνόμο «υγεία και δύναμη ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντα που αναλαμβάνει».  

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μασμάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, Ταξίαρχος Γεώργιος Καϊπάκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σιδηρονέρου Δημήτριος Γραμματικού, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό. Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.