«Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια αυξήθηκε φέτος κατά 45% ο προϋπολογισμός των Πανεπιστημίων. Το αναγνωρίζουν όλοι αυτό. Αυτές είναι ενδείξεις και ότι βγαίνουμε από το πολύ δύσκολο οικονομικό πλαίσιο των προηγούμενων ετών, και ότι η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να κανονικοποιήσουμε τη ζωή στα πανεπιστήμια και στις φοιτητικές εστίες», τόνισε o Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου με θέμα την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες.

«Παραλάβαμε μια κατάσταση πέραν του χάους, με αδιαφανή οικονομικά, ακόμη και με κτίρια που δεν είχαν καν οικοδομικές άδειες. Αυτά είναι μέρος μιας κατάστασης που παραλάβαμε. Κινούμαστε λοιπόν σε δύο κατευθύνσεις: Η μία είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Για πρώτη φορά έχει γίνει μια Επιτροπή με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του Υπουργείου και εκπροσώπων της Συνόδου των Πρυτάνεων, για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Η δεύτερη κατεύθυνσή μας είναι οι παρεμβάσεις άμεσου χαρακτήρα», ανέφερε επίσης ο Υπουργός και συμπλήρωσε:

«Φέτος εγγράψαμε στον προϋπολογισμό 47 εκατομμύρια ευρώ για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών. Ουδέποτε διατέθηκαν 47 εκατομμύρια για επιδότηση φοιτητικού ενοικίου, και αυτό είναι για το καλό της κοινωνίας. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, η φοιτητική μέριμνα όμως απορροφά πολύ μεγάλα κονδύλια, συνολικά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ».