«Ο Τρεις Ιεράρχες και το ιεραποστολικό έργο στην εποχή τους», ήταν το θέμα για το οποίο μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μπάκας, στην πρώτη επίσημη και ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο νεοσύστατος σύνδεσμος θεολόγων Ροδόπης.

«Όντες ποιμένες, οι άγιοι Τρεις Ιεράρχες, επιτέλεσαν και τον ρόλο του διδασκάλου. Στην παράδοσή μας ο ποιμένας είναι και δάσκαλος, επομένως η παιδεία δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την εκκλησία», σημείωσε σχετικά μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχία αυτής της πρώτης εκδήλωσης του συνδέσμου θεολόγων Ροδόπης, εξέφρασε ο γραμματέας του, κ. Γιάννης Μαμαλιόγκας, ευχαριστώντας για τη συνεργασία την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, και σημειώνοντας πως ο σύνδεσμος θα υλοποιεί συχνά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, εξήρε την πρωτοβουλία ίδρυσης του συνδέσμου, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στα τοπικά εκκλησιαστικά, επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δρώμενα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, συγχαίροντας τους εμπνευστές και πρωτεργάτες της σύστασης του νέου συνδέσμου θεολόγων για την πρωτοβουλία τους, και εξαίροντας τη διοργάνωση και τη θεματολογία αυτής της πρώτης εκδήλωσής τους.

Μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση έδωσαν με την παρουσίασή τους μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, που υπό την καθοδήγηση της Θεολόγου καθηγήτριάς τους κ. Ελένης Μαργαρίτη, διάβασαν αποσπάσματα από ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου περί πλούτου και υλικών αγαθών, σε αντιπαραβολή με εικόνες από τη σύγχρονη ζωή των ανθρώπων στα μεγάλα αστικά κέντρα – παρουσίαση που προβλημάτισε και έδωσε τροφή για σκέψη. 

Επίσης, παρέα μαθητών Λυκείου από το κατηχητικό της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής, με ευθύνη της κατηχήτριάς τους κ. Ειρήνης Χρυσοστομίδου, παρουσίασαν ένα πολύ ευχάριστο και ευφάνταστο θεατρικό δρώμενο με θέμα τον Άγιο Βασίλειο και τον “Σάντα Κλάους”.