Απόψε στον ANT1 η προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Χωριά Όπου Σταμάτησε ο Χρόνος»

Απόψε, Κυριακή 5 Μαρτίου, στη 01.15 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE θα παρουσιάσει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα Χωριά Όπου Σταμάτησε ο Χρόνος».

Το VICE ταξίδεψε στην ορεινή Ξάνθη και επισκέφτηκε τα χωριά της μειονότητας για να καταγράψει τις αλλαγές που επέφερε η κρίση στη ζωή των κατοίκων. Ένα από τα ευρήματα της έρευνας, όπως προϊδεάζουν οι υπεύθυνοι, είναι ότι πολλοί νέοι μουσουλμάνοι αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν κάποιο εισόδημα.

«Η οικονομική κρίση επηρέασε περισσότερο τη μειονότητα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης επειδή κατέρρευσαν οι εργασιακοί κλάδοι στους όποιους απασχολούνταν οι κάτοικοι, όπως η οικοδομική δραστηριότητα και η καλλιέργεια καπνού. Το αποτέλεσμα είναι ολόκληρες οικογένειες, κυρίως στα μειονοτικά χωριά της Ξάνθης, να αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και η λύση τους φαίνεται να είναι η μετανάστευση στο εξωτερικό σε εργασίες κυρίως στα ναυπηγεία και τις κατασκευές», αναφέρει το σχετικό σημείωμα.

Η ομάδα του VICE  επισκέφτηκε το μεγαλύτερο μειονοτικό χωριό της Ελλάδας, τον Κένταυρο. Εκεί, γνώρισε τον Τζεμαλή έναν νέο που έχει σπουδάσει νοσηλευτική αλλά τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στο εξωτερικό, σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες. Τον ίδιο δρόμο επιλέγουν και πολλοί άλλοι νέοι από την περιοχή…

Περισσότερα επί της οθόνης, απόψε στη 1.15 μετά τα μεσάνυχτα, στον ΑΝΤ1…