Τέσσερις μαθητές και μαθήτριες από την Κομοτηνή, οι οποίοι πέτυχαν διαδοχικές προκρίσεις στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης», ετοιμάζονται πλέον να λάβουν μέρος στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης».

Στον Διαγωνισμό «Ευκλείδης», που διεξήχθη το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, συμμετείχαν συνολικά 17 μαθητές από το νομό Ροδόπης. Οι 4 επιτυχόντες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, είναι οι εξής:

  • Φαίδρα – Μαρία Τσολακίδη από το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (β’ τάξη)
  • Δημήτρη Ηλιόπουλο από το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (γ’ τάξη)
  • Μυρτώ Φαλαλάκη από το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (γ’ τάξη)
  • Αφεντούλη Αφεντουλίδη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής (β’ τάξη)

Η 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στο κτίριο του Νέου Χημείου, στην Αθήνα (οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 – 12.00 π.μ.). Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76, είσοδος από Αντωνιάδου) και ώρα 12 το μεσημέρι, θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».

Επισημαίνεται ότι στις 20 Ιανουαρίου διεξήχθη και ο 8ος Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Βίων», όπου διακρίθηκαν οι μαθητές Πέτρος Νικολαΐδης από το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και Νικόλαος Ράπτης από το Μουσικό Γυμνάσιο. Για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, ο «Βίων» αποτελεί την τελευταία φάση του τοπικού διαγωνισμού, που σημαίνει ότι οι επιτυχόντες δε θα διαγωνιστούν σε άλλη φάση.