– του Δημήτρη Χαδόλια, ιατρού, μέλους της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, εκπρόσωπος Άδωνι Γεωργιάδη στη νομαρχιακή εφορευτική επιτροπή.

Την Κυριακή οι Νεοδημοκράτες καλούνται να επιλέξουν στην κάλπη τον επόμενο αρχηγό της παράταξης.

Αν αυτός που επικρατήσει είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι βέβαιο πως και η επόμενη εκλογή αρχηγού θα γίνει με τον ίδιο τρόπο· αν όχι, το πιθανότερο σενάριο είναι ο επόμενος αρχηγός να προκύψει από το κομματικό ιερατείο… Έτσι, θα είναι πια εφικτό να εκλεγεί αρχηγός ο οποιοσδήποτε, όντας αδιάφορο το αν θα είναι εμφανέστατα ανεπαρκής ή αν θα διαθέτει μικρό λαϊκό έρεισμα, διότι πλέον θα αρκεί ο προσεταιρισμός μιας δράκας στενά κομματικών παραγόντων, πράγμα ρεαλιστικά εφικτό για όποιον καταθέσει πόρους ή ακόμη και το όποιο οικογενειακό του οικόσημο.

Αν την προσεχή Κυριακή, ο Νεοδημοκράτης κάνει την τεράστια τιμή στον Άδωνι Γεωργιάδη και του αναθέσει τον πρώτο λόγο για το μέλλον της παράταξης, όταν αυτή έρθει στην εξουσία θα προχωρήσει με θάρρος ένα πρόγραμμα γενναίων φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία. Δεν θα είναι το πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ και νυν εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η δύναμη αντίστασης και οπισθοδρόμησης για την οποία «θα κάνουμε λίγα και ας τα κάνουμε και λίγο στραβά γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμη η κοινωνία».

Με Άδωνι Γεωργιάδη κυβερνήτη, τα σχολικά βιβλία και η παρεχόμενη εκπαίδευση θα εκπληρώνουν τη συνταγματική τους αποστολή: «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Σε πλήρη αντιδιαστολή δηλαδή με τον σημερινό της ξεπεσμό από την αριστερίστικη διανόηση που έχει ως βασική της αποστολή την αποκοπή του Έλληνα από το ένδοξο ιστορικό του παρελθόν, και με τη  φτώχεια των ερεθισμάτων που το σχολείο παρέχει με στόχο την παραγωγή όχι πολιτών με αυξημένη κριτική ικανότητα και αντίληψη (πραγματικής ασπίδας της πολιτείας και της ποιότητας της δημοκρατίας), αλλά τη μαζική παραγωγή του εύκολα χειραγωγίσιμου μαζανθρώπου.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, κάποιοι πιστεύουν πως αρκούν η καταγγελία της Ε.Ε. και οι εκκλήσεις να αναλάβει ενεργότερο ρόλο. Τα ανωτέρω είναι απαραίτητα μεν, αλλά και ταυτόχρονα τα ευκολότερα. Εδώ είναι λοιπόν που ο κύριος Γεωργιάδης θυμίζει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», κι εννοεί διαρκή επαγρύπνηση για φύλαξη συνόρων, καλλιέργεια διπλωματικών σχέσεων με τους εταίρους ώστε ο λόγος της Ελλάδος να έχει βαρύτητα, συγκροτημένες προσπάθειες επαναπροώθησης, επαναλειτουργία κέντρων προσωρινής παραμονής μέχρι τον επαναπατρισμό, πολιτική αντικινήτρων.

Σε σχέση με την πολιτική αποτίμηση αυτού πού ζούμε, ο Άδωνις Γεωργιάδης προφανώς και δεν είναι αυτός που έστω και συγκεκαλυμμένα αλλά επιμελέστατα, φιλοτεχνεί για τον Τσίπρα μια εικόνα ηγέτη που δήθεν ηρωικά ανθίσταται στα σκοτεινά κέντρα, και με τον οποίον ο χώρος της δεξιάς έχει ως προς αυτό ταύτιση και γι’ αυτό οφείλει να τον στηρίξει… Αντιθέτως, πιστεύει, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας μας οδηγούν μέρα με τη μέρα στον όλεθρο, πως είναι παντελώς ακατάλληλοι να παράξουν χρήσιμο έργο, πως όποτε επιχειρήθηκε διαπραγμάτευση, το αποτέλεσμα ήταν βαρύτατο δημοσιο-οικονομικά αλλά και ευτελιστικά  τραυματικό για το  γόητρο των Ελλήνων. Συν τοις άλλοις, από πλευράς σκανδάλων και πολιτικής ηθικής, την ποδοπατά ενώ ταυτόχρονα κομπάζει για δήθεν καθαρότητα.

Σε σχέση με τη λεγόμενη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα της μάχης των ιδεών, μάχης που αν δοθεί με θάρρος θα αναδείξει νικήτρια την παράταξη της ΝΔ, όπως άλλωστε γίνεται παντού στον πολιτισμένο κόσμο.

Με Άδωνι Γεωργιάδη η παράταξη δεν θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πολιτικών της αντιπάλων, και ο δημόσιος λόγος της δεν θα κινείται ως το όριο των κόκκινων γραμμών που θα της ορίζουν στρατευμένοι ευτελιστές της τέχνης.

Αν ο Άδωνις Γεωργιάδης εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, θα έχει βιωματική και όχι θεωρητική προσέγγιση των προβλημάτων και όσων ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς είναι γνήσιος εκπρόσωπος της μεσαίας τάξης· όχι γόνος, πάμπλουτος ή δημιούργημα κομματικού σωλήνα.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται λογικά, στηρίξτε με θάρρος Άδωνι Γεωργιάδη· αν πάλι κάποιοι με «βαριά» κομματικά ένσημα πιέζουν για άλλες επιλογές, συζητήστε τα ανωτέρω μαζί τους. Ίσως τότε χρησιμοποιήσουν το «αφοπλιστικό» επιχείρημα «εντάξει ο Άδωνις, αλλά  να, κάν’ το για μένα».

Αυτή την Κυριακή, όμως, ψηφίζεις για ΕΣΕΝΑ!