Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Περιφερειακό Φεστιβάλ VIA EGNATIA, που στοχεύει να αποτελεί πυλώνα τουριστικής / πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, να συμβάλλει στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή τουριστική – πολιτιστική δραστηριότητα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης προγραμματίζονται κατά το διάστημα 22-24/09/2017 ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας αρχαίων ευρημάτων της Εγνατίας Οδού, ταυτόχρονη παρουσίαση – προβολή δράσεων – εκδηλώσεων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης και οθονών προβολής, αγώνας δρόμου εντός πόλης 5 χιλ. «VIA EGNATIA RUN», μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά συγκροτήματα, την μπάντα Κόζα Μόστρα κ.ά.

Ο αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN» προγραμματίζεται να διεξαχθεί το Σάββατο 23-09-2017 και ώρα 18:30 με έναρξη – αφετηρία το πάρκο Περιφέρειας (Αρχαιολογικό Μουσείο) και τερματισμό στο Βυζαντινό Φρούριο Κομοτηνής.

Η διαδρομή περιλαμβάνει ιστορικά μνημεία της πόλης: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το Εκκλησιαστικό Μουσείο (Ιμαρέτ), το Ίδρυμα Παπανικολάου – Βυζαντινό Μουσείο Κομοτηνής, την Παλαιά Αγορά Κομοτηνής, τον Πύργο του Ωρολογιού, το Γενί  Τζαμί, το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο Κομοτηνής – Θρακτικό Ωδείο Κομοτηνής (Παλαιό Ταχυδρομείο), το Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, το Βυζαντινό Φρούριο, τον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την Εβραϊκή Συνοικία, το Τέμενος Σελβιλί (Σπασμένο Τζαμί), την οδό Εγνατίας, την Παλαιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (ΔΗΠΕΘΕ), τη Τσανάκλειο Σχολή, τη Λέσχη Κομοτηναίων και τη Συνοικία Βαρόσι/ Βενιζέλου.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να υποβάλλει την αίτηση συμμετοχής του/της ως δρομέας του «Περιφερειακού Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην Π.Ε. Ροδόπης έτους 2017», σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις antip-rodop@pamth.gov.gr, dianaptixis@pamth.gov.gr  ή στα fax 2531354206 κατά το διάστημα από 21-08-2017 έως 08-09-2017.

Αίτηση συμμετοχής δρομέα «Περιφερειακού Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην ΠΕ Ροδόπης έτους 2017»:

ΕΠΩΝΥΜΟ : ……………………………

ΟΝΟΜΑ : ………………………………..

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ : …………………….

ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΟΣ :…………………..

Διεύθυνση επικοινωνίας : …………………………

Τηλέφωνα επικοινωνίας : …………………………..

Τηλ. επικοιν. γονέα (για ανήλικο) ………………….

E-mail : ……………………………………………

Έτος γέννησης : …………………………………….

Χώρα : …………………………………………………

Εθνικότητα : …………………………………………

Πόλη μόνιμης διαμονής : …………………………………………………….

Είστε μέλος Συλλόγου – Δρομικής Ομάδας ; ………………………….

Αν ναι, σημειώστε την επωνυμία του Συλλόγου / Ομάδας : ………………………………………………………..

Υπεύθυνη Δήλωση – Αποδοχή όρων συμμετοχής δρομέα :

Δηλώνω πως η μεταφορά μου στην έναρξη – αφετηρία θα γίνει με δικό μου μεταφορικό μέσο και ευθύνη, ότι συμμετέχω στον αγώνα (Via Egnatia RUN 5 χιλ εντός πόλης) με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής σε περίπτωση σωματικής ή άλλης βλάβης ή ζημιάς από οποιαδήποτε αιτία κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα, όπως επίσης για τυχόν απώλεια τιμαλφών, καθώς δεν προβλέπεται οτιδήποτε άλλο πέραν του προσωπικού μου ιματισμού για τον οποίο φέρω την ευθύνη διαχείρισης. Στην έναρξη – αφετηρία αποδέχομαι ότι θα δοθούν, μόνο στους πρώτους 350 δρομείς, κατά σειρά προτεραιότητας αίτησης συμμετοχής, μπλούζα αγώνα και αριθμός συμμετοχής – καρτέλας, ενώ θα γίνεται εγγραφή συμμετοχής. Οφείλω να βρίσκομαι στο σημείο έναρξης – αφετηρίας μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη του αγώνα ήτοι στις 18:00. Κρίνεται χρήσιμη και σκόπιμη η προσέλευσή μου στο σημείο έναρξης – αφετηρίας με αθλητική περιβολή. Κατά την διαδρομή θα υπάρχουν σημεία στα οποία θα μπορώ να προμηθεύομαι μικρό μπουκαλάκι νερό και οφείλω να συμμορφώνομαι με τις οδηγίες των εθελοντών που θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής (θα φορούν μπλούζα συγκεκριμένου χρώματος), της τροχαίας, των οργανωτών. Δηλώνω πως τα στοιχεία που έχω δηλώσει είναι αληθή. Δεσμεύομαι πως δεν θα εκχωρήσω σε άλλο άτομο τον αριθμό συμμετοχής – καρτέλας που θα μου δοθεί. Συμφωνώ και συναινώ στη χρήση των προσωπικών μου στοιχείων, καθώς και στη χρήση της εικόνας μου για τους σκοπούς της διοργάνωσης. Δηλώνω πως έχω διαβάσει τους παραπάνω όρους για τη συμμετοχή μου στον αγώνα, καθώς και όλες τις σχετικές με αυτόν πληροφορίες, και τους αποδέχομαι. Σε περίπτωση που ο δρομέας που υποβάλει αίτηση συμμετοχής είναι ανήλικος, η αίτηση αυτή πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση του γονέα / κηδεμόνα.

Ο Αιτών / Η Αιτούσα

Ημερομηνία : …………………………..

Υπογραφή : ……………………………..