Με τον τελευταίο αγώνα του α΄ γύρου του βαλκανικού πρωταθλήματος που διοργανώνει ο σύλλογός τους, ολοκλήρωσαν τις φετινές αγωνιστικές και μη υποχρεώσεις τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚομοτηνής.

Κατά την ποδοσφαιρική χρονιά 2017-2018, οι κιτρινόμαυροι έγραψαν στο παλμαρέ τους δύο προπονήσεις την εβδομάδα, δεκαεπτά επίσημους και φιλικούς αγώνες,  εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας και τον ετήσιο χορό τους.

«Αρκετοί καινούριοι φίλοι προστέθηκαν στην παρέα μας. Πολλές συγκινήσεις και άλλες τόσες αναμνήσεις. Να ‘μαστε καλά, και του χρόνου να μεγαλώσει η παρέα μας», αναφέρουν στο αποχαιρετιστήριο για φέτος σημείωμά τους, και επισημαίνουν ότι «όλοι οι σύλλογοι παλαιμάχων, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, πέρα από τη διασκέδαση, με αυτό που κάνουν παράγουν μεγάλο και αθόρυβο έργο στις τοπικές κοινωνίες».

Αναφορικά με την ανάληψη της ευθύνης διοργάνωσης του βαλκανικού πρωταθλήματος με συμμετοχή ομάδων από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, το Δ.Σ. της ΑΕΚομοτηνής ευχαριστεί «όλους όσους μας βοήθησαν να φέρουμε σε πέρας αυτή την προσπάθεια, πρωτίστως τον Δήμο Κομοτηνής για την υλική και οικονομική βοήθεια, την ΕΠΣ Θράκης και την Επιτροπή Διαιτησίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους χορηγούς Ποτοποιία Θράκης / Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, τους προπονητές και βοηθούς που ακούραστα έτρεξαν για όλα, όλες τις ομάδες παλαιμάχων που αγωνιστήκαμε».

Τέλος ευχαριστεί και τους παίκτες της ομάδας, που όπως αναφέρει, «άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας – ελπίζουμε του χρόνου περισσότερο.

Για την ιστορία, κατά την έβδομη και τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου του βαλκανικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚομοτηνής αντιμετώπισε στην Ορεστιάδα την ομάδα των παλαιμάχων του τοπικού Ορέστη, όπου αν και προηγήθηκε με τον Φουτσιτζίδη, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα καθώς μια ξαφνική αδιαθεσία του Μάρκογλου αποσυντόνισε τους συμπαίκτες του οι οποίοι στο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω σκορ με 2-1 με αρκετές ευκαιρίες να χάνονται και από τις δύο ομάδες. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι σαφώς ανώτεροι σε όλες τις γραμμές και με συνεχή τρεξίματα, επέβαλαν τον ρυθμό τους και πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Μετά τη λήξη του αγώνα, ως είθισται, ακολούθησε τραπέζι σε ταβέρνα της πόλης.

Για την ΑΕΚομοτηνής, που ευχαριστεί τους παλαίμαχους του Ορέστη Ορεστιάδος για την άψογη φιλοξενία και τους εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση, αγωνίστηκαν  οι: Παπάζογλου (προπονητής), Φυλτανίδης, Ματζίρης, Μηλιατζόπουλος Π. Καζάκης, Τουρχάν, Μάρκογλου, Κουτσαντώνης, Μπόζης, Κουτσογιάννης, Φουτσιτζίδης, Νεστορίδης, Πετράς, Μηλιατζόπουλος Γ., Καραμανιώλας, Κυνηγόπουλος.