Αποδράσεις δροσιάς για τους ντόπιους, αμείωτη προσέλευση των βούλγαρων τουριστών

Τι κι αν το ημερολόγιο δείχνει πια 17 Σεπτεμβρίου; Οι δημοφιλείς παραλίες του Φαναρίου και της Αρωγής διατηρούν ακόμα μια αυγουστιάτικη αίγλη και υποδέχονται καθημερινά πλήθος λουόμενων, ντόπιων και ξένων.

Στη διαμόρφωση της θετικής αυτής εικόνας συμβάλλουν αφενός οι καλοκαιρινές, ως επί το πλείστον, καιρικές συνθήκες που μας επιφύλαξε μέχρι τώρα ο φετινός Σεπτέμβρης, και αφετέρου η αμείωτη προσέλευση τουριστών από τη Βουλγαρία.

Η παρουσία ειδικότερα των βούλγαρων τουριστών φαίνεται ότι – από άποψη όχι μόνο ποσότητας, αλλά και ποιότητας – έχει κάνει τη διαφορά αυτήν την περίοδο για τις επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης. Καιρού επιτρέποντος, μάλιστα, η τουριστική ροή προς τα παράλια της Ροδόπης όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί στους ίδιους ρυθμούς τουλάχιστον μέχρι την εκπνοή του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τη σημερινή ημέρα, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με την κυριακάτικη αργία, ενίσχυσαν και την παρουσία ντόπιων λουόμενων στις παραλίες. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από το δημοφιλές beach bar West Side, στην παραλία Φαναρίου, όπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε «καρφίτσα» το μεσημέρι της Κυριακής.