ΡΑΠΕΖ2«Αυγουστιάτικες Πολιτισμού Ανάσες», είναι ο τίτλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πρόκειται να διοργανώσει ο Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής /  Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία «Κ. Καραθεοδωρή» / Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμούστον οικισμό νεοπροσφύγων της Νέας Μοσυνούπολης (Εκτενεπόλ), με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σάββατο 23 Αυγούστου

17:00Εθελοντικός καλλωπισμός των δύο κτιρίων πολιτισμού του οικισμού – δημιουργική απασχόληση γυναικών και παιδιών, στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση ενεργειών για τον σχεδιασμό, την προώθηση και υλοποίηση μέτρων, με σκοπό την υιοθέτηση ορθών πρακτικών και κανόνων».

19:00Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

20:15Αναβίωση  του εθίμου «Φιτσέκ Παρχάτς» στο γήπεδο τένις της Εκτενεπόλ / μουσικοχορευτικό πρόγραμμα πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής / ΤΡΑΠΕΖποντιακό γλέντι με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών / προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου – στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπτυξης».

Κυριακή 24 Αυγούστου

20:00Θεατρική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο «Τη χωρί ο διατρόν», από την παιδική θεατρική ομάδα του συλλόγου, σε κείμενο της Όλγας Αυγητίδου, στο γήπεδο τένις της Εκτενεπόλ.