Κομοτηνή και Ξάνθη θα επισκεφθεί την άλλη εβδομάδα ο Μ. Μπόλαρης, και ο Ιλχάν Αχμέτ του έθεσε ήδη πλήρη ατζέντα ζητημάτων που αφορούν τους παραγωγούς της περιοχής. 

%ce%b9%ce%bb%cf%87%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%83Τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, επισκέφθηκε στην Αθήνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ενόψει μιας πυκνής σε εξελίξεις περιόδου που αφορά τα αγροτικά θέματα της χώρας αλλά και της Θράκης ειδικότερα.

Την Πέμπτη 6/10 στην Αθήνα, σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, θα μιλήσει ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ε.Ε. Phil Hogan, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

ΙΑΒ 1Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, μετά από επαφές του στις Βρυξέλλες, έχει καταθέσει διά του ευρωβουλευτή από το «Ποτάμι» Μίλτου Κύρκου,  ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τον Phil Hogan για τον αποκλεισμό του καπνού από τα προϊόντα που λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις, γεγονός που επιφέρει σημαντικές συνέπειες στην κοινωνική ισορροπία και ευημερία εκτεταμένων περιοχών της Θράκης και ειδικά της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης.

Ο κ. Phil Hogan είχε απαντήσει τότε ότι «τα κράτη-μέλη μπορούν να αποφασίσουν να χορηγήσουν πρόσθετη ενίσχυση στους γεωργούς των οποίων οι εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα που ορίζονται στο κεφάλαιο IV – άρθρα 48 και 49 του εν λόγω κανονισμού», καθώς και ότι «ο κανονισμός (Ε.Ε.) αριθ. 1305/2013 για την αγροτική ανάπτυξη επιτρέπει επίσης στα κράτη-μέλη να χορηγούν ενισχύσεις σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα».

Ο κ. Αχμέτ Ιλχάν.
Ο κ. Αχμέτ Ιλχάν.

Με την ευκαιρία αυτής της απάντησης, κατατέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ, ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμη, και όπως ανέφερε ο κ. Μπόλαρης στον Βουλευτή Ροδόπης, το θέμα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου, τον οποίο επίσης ζήτησε να συναντήσει τις επόμενες μέρες ο Βουλευτής.

Παράλληλα, την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ο κ. Μπόλαρης πρόκειται να επισκεφθεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή, και με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έθεσε στον ίδιο πλήρη ατζέντα ζητημάτων που αφορούν τους παραγωγούς της περιοχής.      

Ο Βουλευτής Ροδόπης αν και δεν είναι μέλος των συγκεκριμένων επιτροπών της Βουλής, ζήτησε και θα παραστεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης, ώστε μαζί με την εισηγήτρια από πλευράς του «Ποταμιού», Κατερίνα Μάρκου, να θέσουν και τα θέματα του καπνού της Θράκης για τα οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αρνείται να δεσμευτεί σε περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, παρά την σαφή τοποθέτηση της Κομισιόν πάνω στο ζήτημα αυτό.