ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΑΣ

Ο Αστυνόμος Β΄  Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, με Απόφαση του Αρχηγού του Σώματος Αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αστυνόμος Β΄ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1984, κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 2002, και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2006.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στον τομέα της Διαχείρισης Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών και Επειγουσών Καταστάσεων, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013) και Υποψήφιος Διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου (2014).

Από το 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2014 εκτελούσε καθήκοντα Αναπληρωτή Τμηματάρχη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελλάδος (Εθνικός Διαχειριστής Ηλεκτρονικού Δικτύου CEPOL για την Ελλάδα).

Από το 2007 έως και το 2011 διετέλεσε στέλεχος Τμήματος της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) της Αστυνομικής Ακαδημίας, και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ευρω-μεσογειακής Συνεργασίας CEPOL – Police Euromed ΙΙ σε εθνικό επίπεδο.

Από το 2006 έως το 2007 υπηρέτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.